ABD’de faciadan dönüldü: 7 katlı bina kısmen çöktü

ABD’nin New York kentine Bronx bölgesindeki bir bina kısmen çöktü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri enkaz altında kalan kişileri kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. İşte ayrıntılar…

12.12.2023-11:17 - (Son Güncelleme: 12.12.2023-17:35)

ABD’nin önemli şehirlerinden New York’un Bronx bölgesinde facianın eşiğinden dönüldü. The New York Times’ın paylaştığı habere göre, New York İtfaiye Departmanı yetkilileri, yaptıkları açıklamada, Bronx bölgesindeki 7 katlı binanın kısmen çökmesinin ardından itfaiye ekipleri, polis ve sağlık ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

Enkaz altında kalanlar için arama kurtarma çalışmaları sürüyor

İtfaiye yetkilileri, aralarında arama kurtarma köpeklerinin de bulunduğu bir ekibin, kısmen çöken binanın enkazında kalmış olabilecek kişi veya kişileri aradığını söyledi.

ABD Bronx Bina Çöktü

Binanın tahliyesi sırasında 2 kişinin hafif yaralandığını kaydeden yetkililer, olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını aktardı.

Yetkililer, binanın kısmen çökme sebebinin henüz belirlenemediğini ancak araştırmanın devam ettiğini belirtti.

İtfaiye Komiseri Laura Kavanagh, X hesabından yaptığı açıklamada, can kaybı yaşanmamasını "mucizevi" olarak nitelendirerek "Olay yerine ve güvenlik kamerası görüntülerine bakılırsa, durum çok daha kötü olabilirdi." ifadesini kullandı.

Basına konuşan bir bina sakini, insanların yıllardır binanın bakımsızlığından şikayet ettiklerini söyledi. (AA)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal