Rekabet Kurulu’ndan açıklama geldi: Meta’ya soruşturma açıldı

Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Facebook, Instagram ve Whatsapp’ın sahibi ABD’li şirket Meta Platforms INC.’e soruşturma açıldığı bildirildi.

12.12.2023-11:07 - (Son Güncelleme: 12.12.2023-11:07)

Rekabet Kurulu’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Sosyal Medya platformu Facebook, Instagram ve Whatsapp’ın sahibi olan Meta Platforms INC.’a, yeni uygulaması Threads’in Instagram’a bağlanması konusunda Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediğini tespiti amacıyla yapılan ön araştırma Kurulca karara bağlandı.

Meta’ya soruşturma açıldı

AA’da yer verilen habere göre; Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta Platforms Inc. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu

Duyuruda, Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararlarının, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin kanunu ihlal ettikleri, kanun kapsamında ceza yaptırımıyla karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanmaması gerektiği de belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal