Kızıldeniz’de gerilim artıyor: Husiler Çin gemisine füze saldırısı gerçekleştirdi

Kızıldeniz’de gerilim artıyor. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Husilerin, Çin’in işlettiği M/V Huang Pu adlı yakıt tankerini füze ile vurdu. İşte detaylar…

24.03.2024-12:41 - (Son Güncelleme: 24.03.2024-12:41)

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, Çin’e ait olan M/V Huang Pu adındaki yakıt tanker gemisinin Husiler tarafından füze ile vurulduğu bildirildi. CENTCOM, saldırı sonucunda gemide ufak çaplı bir hasar oluştuğunu ancak hasarın seyre engel bir durum teşkil etmediğini bildirdi.

Husiler Çin gemisine füze saldırısı gerçekleştirdi

DHA’da yer verilen habere göre; CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, "23 Mart'ta saat 02.50 ile 04.30 arası İran destekli Husilerin Kızıldeniz'e, Panama bandıralı, Çin'e ait ve Çin tarafından işletilen M/V Huang Pu adlı petrol tankerinin yakınlarına 4 adet gemisavar balistik füze fırlattığı" belirtildi. Ayrıca, saat 16:25'te M/V Huang Pu'ya doğru beşinci balistik füzenin ateşlendiği tespit edildiği ifade edildi. Gemide çıkan yangının 30 dakika içinde söndürüldüğü ve ufak çaplı hasar meydana geldiği kaydedildi. Herhangi bir can kaybı yaşanmadığı ve geminin rotasına devam ettiği bildirildi. Husilerin daha önce Çin gemilerine saldırmayacaklarını belirtmelerine rağmen Huang Pu'ya saldırdığı vurgulandı.

Kızıldeniz’de gerilim artıyor: Husiler Çin gemisine füze saldırısı gerçekleştirdi

ABD savaş gemisi 6 İHA’yı düşürdü

CENTCOM, ABD güçlerinin 6 İHA'yı düşürdüğünü açıkladı. Bildiride, USS Carney gibi ABD birimlerinin, Husilere ait 6 insansız hava aracıyla (İHA) Kızıldeniz'in güneyinde çatışmaya girdiği belirtildi. Saat 06.50 ile 09.50 arasında gerçekleşen çatışmada 5 İHA Kızıldeniz'e düşerken, biri Yemen'in Husiler tarafından kontrol edilen bölgelere doğru uçtu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal