Gabar petrolle dolup taşıyor: Bakan Bayraktar yeni hedefi açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ramazan ayı sonuna kadar Gabar Dağı’ndaki petrol üretiminin günlük 40 bin varile ulaşacağını açıkladı.

24.03.2024-12:30 - (Son Güncelleme: 24.03.2024-12:30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak’ın Gabar Dağı’nda devam eden petrol üretimindeki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Üsküdar'da Mehmet Genç Kütüphanesi'nde konuşan Bakan Bayraktar, "Ramazan sonunda 40 bin varile çıkacağız. Hedefimiz, yıl sonu 100 bin varil." dedi.

Gabar’da hedef günlük 100 bin varil

AA’da yer alan habere göre; Bayraktar, konuşmasında 2021'de Gabar Dağı bölgesinde yapılan büyük petrol keşfini hatırlatarak, "Burada 1 milyar varillik bir petrol yatağı bulduk. Üretim hızımız çok yüksek. Günlük 37 bin varile ulaştık ve Ramazan sonunda bu rakamı 40 bine çıkaracağız. Yıl sonunda hedefimiz 100 bin varil. Bu, Türkiye'nin mevcut üretiminin iki katından fazlası demek." dedi.

Sakarya Gaz Sahası'ndaki doğal gaz üretimine de değinen Bayraktar, "Şu anda günde 3,7 milyon metreküp doğal gaz üretiyoruz ve bu gazı evlerimizde kullanmaya başladık. Ancak bu henüz başlangıç. Üretimi artırmalı, yeni sahaları keşfetmeliyiz. 2024 yılında yeni aramalar, kuyular ve müjdelerle karşınıza çıkabiliriz." şeklinde konuştu.

Gabar petrolle dolup taşıyor: Bakan Bayraktar yeni hedefi açıkladı

Enerji arz güvenliğinin önemine vurgu yapan Bayraktar, "Birinci hedefimiz, Türkiye'nin artan enerji talebini kesintisiz, ucuz ve kaliteli bir şekilde karşılamak. İkinci hedefimiz ise Türkiye'nin enerjideki dışa bağımlılığına son vermektir. Ülke olarak kullandığımız enerjinin büyük bir kısmını ithal ediyoruz. Bu durum, döviz çıkışı anlamına geliyor." şeklinde konuştu.

Akkuyu’da 30 bin kişi çalışıyor

Bayraktar, Türkiye'nin enerji sahnesindeki hedeflerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Nükleer enerji alanında Türkiye'nin öncelikli hedeflerini vurgulayan Bayraktar, "Türkiye'nin enerji sahasında daha belirgin bir varlık göstermesi gerekiyor. Ülkemiz, 1950'lerden bu yana nükleer enerjiye odaklanmış durumda. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye nükleer alanda tarihi adımlar atmıştır." dedi. Akkuyu'da devam eden nükleer santral inşaatını örnek gösteren Bayraktar, "30 bin kişi çalışıyor ve ilk reaktörün bu yıl devreye alınması planlanıyor. Ancak santralin inşaatını engellemeye yönelik girişimlerle karşı karşıyayız. Biz kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz." şeklinde konuştu. Bayraktar ayrıca, Türkiye'nin yenilenebilir enerji, yerli kaynaklar ve nükleer enerji kullanarak enerji bağımsızlığını sağlamayı hedeflediğini belirterek, "Bu hedeflere ulaştığımızda Türkiye, enerji sektöründe önemli bir dönüşüm yaşayacak ve bu gelişmeler doğrudan ekonomimize yansıyacak." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal