Kıvırcık Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Kıvırcık saçlara sahipseniz saçlarınıza uygun bir bakım aşaması uygulamanız şarttır. Kıvırcık saçlılar için bakım önerilerini sizler için sıraladık. Kıvırcık saç bakımı nasıl yapılır? Kıvırcık saç bakımı nasıl olmalıdır? Kıvırcık saçlılara özel bakım önerileri nedir?

27.02.2021-10:33 - (Son Güncelleme: 27.02.2021-10:33) Kıvırcık Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Kıvırcık saç kurumaya, kabarmaya ve elektriklenmeye daha meyillidir.  Bu saç tipi yapısı, ekstra özen gerektirmektedir. Kıvırcık Pürüzsüz, hacimli ve parlak bukleler için uygulayabileceğiniz bakım ve şekillendirme önerileri ile karşınızdayız...

DUŞ SIRASINDA

Kıvırcık saçlara sahipseniz saç yapınıza uygun tasarlanan şampuanlar seçmelisiniz. Kıvırcık saçlar kabarmaya daha çok meyilli olduğu için nemlendirici özelliği olan ürünler kullanmalısınız.

Saçlarınızı yıpratmamak için  fazla şampuandan kaçınmalısınız. Yine nem koruması sağlamak için sıcak değil, ılık ya da soğuk suyla saçlarınızı yıkamaya özen gösterin. Ayrıca çok kuru ve sert dalgalara sahipseniz şampuan öncesinde de saç kremi uygulayarak saç tellerine ekstra koruma ve bakım sağlayabilirsiniz.

DUŞTAN SONRA 

Duş sonrasında saçlarınızı ıslakken tarayın. Durulanmayan kremlerle saçlara ihtiyacı olan nemi vermelisiniz.

Saç kurutma makinelerini kullanırken dikkat edin. Saç tellerinizin yapısını da kuruttuğundan dolayı kabarma sürecini hızlandırır. Bu yüzden işlem öncesinde kesinlikle ısı koruyucu ürünlerden faydalanın. Ve kıvırcık saçları kontrol altına alıp pürüzsüzleştirmek için tasarlanan formüllerden bir kokteyl yapın ve saçlara uygulayın. Ardından hava dağıtıcı bir uç kullanarak buklelerinizi şekillendirin.

GÜNLÜK YAŞANTIDA

Buklelerinizin her zaman pürüzsüz ve parlak görünmesini istiyorsanız gün içinde de saç tellerinize koruma sağlamalısınız. Bunun için kuru saç yağları veya nemlendirici saç bakım mistleri harika bir seçenek.

Saçlarınızın ekstra desteğe ihtiyaç duyduğunu hissettiğiniz ve elektriklenmelerin başladığını farkettiğiniz anda avucunuza alacağınız az miktarda ürünü saçlarınıza nazikçe yedirin. 

UYKU HALİNDEYKEN

Kıvırcık saçlar için uyku rutini de oldukça önemli. Öncelikle ipek bir yastık kılıfı kullanarak elektriklenmenin ve kırılmaların önüne geçebilirsiniz. İpek yastık kılıflarının yaşlanma karşıtı cilt rutininde de oldukça önemli olduğunu belirtelim.

Buklelerinizin hacmini ve pürüzsüzlüğünü korumak içinse 'Ananas Tekniği'nden yararlanın. Uyumadan önce saçlarınızı başınızın tam tepesinden, gevşek bir topuz yapın. Kalktığınızda saçlarınızı açın ve parmaklarınızla karıştırmalısınız.

GENEL HAFTALIK RUTİN

Saç tellerindeki kuruluk, kabaran ve elektriklenen tutamların en önemli sebeplerinden. Yapısı sebebiyle kurumaya daha yatkın olan kıvırcık saçlar içinse bu durum büyük bir tehdit oluşturuyor diyebiliriz. 

Saçlara nem yüklemesi yapan, saç tellerini yeniden yapılandıran bakım maskelerini haftalık güzellik rutininize entegre edin. Saçlarınızda ürünle beklemek istemiyorsanız ya da buna vaktiniz yoksa, gece bakım maskeleri kullanarak pratik bir çözüm elde edebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal