Kıvırcık Saç Bakımı

Kıvırcık saçın bakımı epey zordur, özel bir uğraşma gerektirir. Bazıları kıvırcık saçlara bakım yapmaktansa direk düzleştirmeyi tercih eder. Fakat kıvırcık saçlar, dalgalı ve düz saçlara oranla bu tarz işlemlerde daha kolay yıpranırlar.Peki kıvırcık saç bakımı nasıl yapılır? İşte merak edilenler haberimizde...

16.07.2018-16:31 - (Son Güncelleme: 16.07.2018-16:10) Kıvırcık Saç Bakımı

Kıvırcık saçın bakımı epey zordur, özel bir uğraşma gerektirir. Bazıları kıvırcık saçlara bakım yapmaktansa direk düzleştirmeyi tercih eder. Fakat kıvırcık saçlar, dalgalı ve düz saçlara oranla bu tarz işlemlerde daha kolay yıpranırlar.Peki kıvırcık saç bakımı nasıl yapılır? İşte merak edilenler haberimizde...

KIVIRCIK SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Kıvırcık saç, doğru kesimle oldukça güzel görünürken kabarmaya ve kırılmaya eğilimi vardır. Kuru ve kıvırcık saçlar özenli bir bakım ve düzenli olarak kırıkların alınmasını gerektiriyor. Bunun her saç tipi için geçerli olduğunu düşünebiliriz fakat kırıkların alınmadığı kıvırcık saçlar düz saçlara göre çok daha sık karışıp daha çok kabarırlar. Kıvırcık saçlar diğer saç türlerine göre daha çok kurumaya eğilimlidir. Bu yüzden duş sırasında kıvırcık saçlar için şampuan ve saç bakım kremi ürünlerinden kullanılmalıdır. Ayrıca, banyo sonrası havluyla saçların nemi alınırken hafif dokunuşlarla hareket edilmelidir.Daha sonra da durulanmayan saç bakım kremi kullanmalı ve arkasından birkaç damla kıvırcık saçlar için saç bakım yağı kullanılması iyi olur. Böylece saçlara doğal ve parlak görünüm verilebilir. Ayrıca şunlara da dikkat etmekte yarar vardır;

Saçları kurutma makinesiyle değil de doğal yöntemlerle kurutmak gerekir.

Her 3-4 ayda bir saç uçlarının düzenli olarak kesilmesi gerekir. Kırıklar saçlara istenen şekli vermenizi engellerken sağlıksız görünmesine yol açar.

Sık şampuan kullanmaktan uzak durun. Zaten kuru olan saçlarınız şampuanın saç derisini kurutucu etkisiyle daha çok kuruyacaktır. Seçtiğiniz şampuanın kıvırcık saçlar için özel olarak üretilmiş olmasına ve nemlendirici etkisine dikkat edin.

Saçlarınıza hafif nemliyken şekillendirilirse kuruyken vereceğiniz şekilden daha az kabarır.

Saç düzleştirici, saç kurutma makinesi gibi ısıyla çalışıp saçı kurutan aletleri olduğunca az kullanın. Kullanmanız gerekirse de en düşük ısıda kullanın.

Haftada bir zeytinyağı yada badem yağıyla saç derinize masaj uygulayın ve kökten uca doğru sürüp yarım saat bekletin. Bu bakım saçın kaybettiği nemi geri kazanmasını sağlar.

Sağlıklı saçlar için gerekli C vitamini, E, B6 ve B12 vitaminlerini besinler aracılığıyla aldığınızdan emin olun. Doktor tavsiyesiyle vitamin takviyesi kullanabilirsiniz.

Çok sıcak suyla duş almamaya dikkat edin. Sıcak su saç derisini ve saç tellerini kurutup kırılmaları arttırır.

Beslenmenize dikkat edin. Saçlara yararlı omega yağ asitleri içeren balık türü deniz ürünlerini haftada 2-3 defa tüketin.

KIVIRCIK SAÇ MASKESİ

Yıpranmış olan kıvırcık saçları canlandırmak için en doğal yöntem baldır. Bal ve jojoba yağını bir kasede karıştırıp saç derisine masaj yaparak uygulayın. Bu karışımı 25-30 dk. bekletin daha sonra bolca şampuan kullanıp saçınızdan temizleyebilirsiniz. Bu saç bakım karışımını haftada bir uygulamanız iyi olur. Yaklaşık 1 ay sonra etkili sonucu sizde fark edersiniz.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal