Kiraz sapı çayı ne işe yarar, zayıflatır mı, faydaları nelerdir? Kiraz sapı kürü ayak ağrısını yok ediyor

Tadı ve yararları ile yazın en sevilen meyvelerinden biri olan kirazın sapı da oldukça faydalıdır. Sindirim sisteminden romatizmaya kadar birçok faydası bulunan kiraz sapı çayını doğal ilaç olarak kullanabilirsiniz. Sakinleştirici özelliği ile ön plana çıkan kiraz sapı çayı aynı zamanda vücutta oluşan susuzluğu önlemektedir.

06.04.2022-13:59 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-13:59)

Kiraz sapı çayı faydaları ile hastalıklara karşı doğal bir ilaçtır. Birçok hastalığın şifası olan kiraz sapı çayı ile vücudunuzu hastalıklara karşı koruyabilirsiniz. 

Deri, bacaklar, kollar ve ayak bileği dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde ödem oluşabilir. Kiraz, idrara çıkma yoluyla vücudunuzu detoks eder ve böylelikle ödemi önler. Adet döngüsünden kaynaklanan şişkinlik, toksinleri uzaklaştırma özelliği sayesinde kiraz sapları ile tedavi edilebilir.

Kiraz sapı çayının mucizevi faydaları

Böbreklere oldukça yararlı olan kiraz sapı çayı böbrekleri ve kanı temizler. Böbrek taşı oluşumunu geciktirir. Aynı zamanda iyi bir idrar söktürücüdür.

Kolesterolün düşmesine yardımcı olan kiraz sapı çayı vücutta biriken fazla suyun atılmasını sağlar.

İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen kiraz sapı çayı karaciğere çok fazla yarar sağlar. Ayrıca kilo vermek isteyenler kiraz sapının suyunu içebilirler.

Kiraz sapı çayı vücuttaki tuz dengesini bozmadan fazla suyu atar ve kanı sulandırır. Bu sayede damarların tıkanmasını önler. Kalp damar rahatsızlıklarının önüne geçer. Kalbin daha iyi çalışmasını sağlayan kiraz sapı damarların içten yağlanmasını geciktirir.

İdrar yolu enfeksiyonuna karşı mücadele ediyor!

Zararlı bakterilerin neden olduğu idrar yolu enfeksiyonu, idrar yaparken ağrıya neden olur. Kiraz saplarının iltihaplanmayı önleyici, septik önleyici ve temizleyici özellikleriyle idrar yolu enfeksiyonuna karşı savaşır. 

Kiraz sapı çayı ne işe yarar?

Kiraz sapı kilo verdirir mi? 

Kiraz sapları vücudunuzdaki tüm toksinleri ve yağları gideren önemli bir detoksifikatördür. Kiraz kuyruklarının müshil özellikleri de vardır, bu da size düzgün bir bağırsak hareketi sağlar.

Kiraz sapları, böbrekleri arındıran zengin bir anti-enflamatuar özellik kaynağıdır. Böbrek taşı ve yumrularının tedavisinde de faydalıdır. Kiraz kuyruklarında, böbrek sağlığını iyileştiren diüretik özelliklere sahip olan potasyum tuzlarının yanı sıra uçucu yağlar bulunur. Ayrıca antioksidan özelliklere sahiptir ve tüm vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Ayak ağrıları yok eden kür... 

Kiraz sapı banyosu ile ayak ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Kiraz sapı banyosunu hazırlamak için 4 tutam kiraz sapını 3 litre suda 10 dakika boyunca kaynatın. Ardından da kaynayan suya 20 gram çubuk tarçın ve 5 gram ıhlamur ilave edin. Hazırladığınız bu karışımı büyük bir kaba koyun ve ayaklarınızı 30 dakika kadar bu suda bekletin. Bu karışım sayesinde ağrılarınızda azalma meydana gelecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal