İftara ne yapsam? Kolay iftar yemekleri

Ramazan ayının ilk gününde sağlıklı bir menü tercih etmek isteyenler için 3 pratik lezzeti derledik. İftara ne pişirsem diye kara kara düşünenlerin yardımına koşan bu pratik menü ile orucunuzu açabilirsiniz.

06.04.2022-13:39 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-13:39)

Ramazan geldi hoş geldi! Sofralarınızın bereketleneceği bu mübarek günlerde ‘iftara ne pişirsem’ diye düşünenler için iftar menüsü derledik. Yayma çorbası, Abdigör köftesi ve saray helvası tatlısından oluşan bu menü hafif ve doyurucu olması ile ön plana çıkıyor. 

İftara yetişecek pratik tarifler

Yarma çorbası nasıl yapılır?

Yarma çorbası için malzemeler:

- 1,5 su bardağı yarma (buğday)

- 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

- 1 adet küçük boy soğan

- 1 adet kabak 

- 15 adet ıspanak kökü 

- 6 su bardağı su

- Tuz

- Beyaz biber

Meyanesi için malzemeler:

- 400 gr. süzme yoğurt

- 1 yumurtanın sarısı

- 1 yemek kaşığı un

Üzeri için malzemeler:

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı

- 1 çay kaşığı pul biber

Yarma çorbası nasıl yapılır?

Ayçiçek yağını soğan ile soteleyin. Soğanlarınız yumuşayınca küçük küp doğradığınız kabakları ilave edip soteleyin. İnce doğradığınız ıspanak saplarını ekleyerek soteleme işlemine devam edin. Haşlanmış buğdayları ilave ederek karıştırın sonrasında tuz, beyaz biber ve suyu ilave edip karıştırabilirsiniz. Kaynama işlemi gerçekleşene dek pişirin.

Meyanesi için ise; süzme yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir çırpma teliyle karıştırın. Çorbanızın kesilmemesi için sıcak suya 1 kepçe ekleyip çırpın. Meyanenizi çorbanıza ilave edin, ardından da sos için tavanın içerisinde zeytinyağını ekleyip ısıtın, yağın içerisine pul biber ekleyip tüketebilirsiniz.

Abdigör köftesi nasıl yapılır?

Abdigör köftesi için gerekli olan malzemeler:

- 1 kg dana bonfile

- 2 adet yumurta

- 1 adet soğan

- 2 çorba kaşığı karabiber

- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Garnitür için gerekli malzemeler:

- 2 adet patlıcan

- 250 gram sivri biber

- 1 bağ maydanoz

- 1 kg domates

Abdigör köftesi

Bonfileyi döverek macun kıvamına getirin ardından da ince kıyılmış soğanı, karabiberi, toz biberi, yumurtayı ve unu ekleyip yoğurun. Geniş bir tencereye yarısını geçecek kadar su ilave edip 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Suyunuz kaynamaya yakın suya 1 paket toz bulyon ekleyin.

Köftelik malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ıslak el ile şekil verip köfteleri suya atın. Tencerenin kapağı kapatılarak 20 ila 25 dakika kadar harlı ateşte pişirin sonrasında da köftelerin pişmesinin ardından suyunu süzün. Köfteleri tereyağında kavurun. Sunum içinse servis tabağında pilavı havuz şeklinde açarak üzerine köfteleri bırakın.

Önceden hazırlamış olduğunuz kabuğu soyulmuş ve ufak doğranmış 50 gram tereyağında sote edilmiş domates sosu ekleyip Abdigör köftesini garnitürle süsleyip servis yapın.

Saray helvası nasıl yapılır?

Saray helvası için gerekli olan malzemeler:

- 2,5 su bardağı un

- Yarım paket margarin ya da tereyağı

- 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Saray helvası tarifi

Öncelikle unu bir tencereye alıp kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavurun ardından da unun içerisine erittiğiniz margarini ya da tereyağını ilave edin. Pudra şekerini de ekleyerek, tahta kaşıkla karıştırın. Bu karışımı borcama yayıp, demir kaşık ile bastırın. İyice sıkıştığı zaman ise, bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde kesin. Oda sıcaklığına geldiğindeyse en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal