İftarda ne pişirsem? İftara yetişecek kolay ve doyurucu tarifler

Ramazan ayının ilk gününde sağlıklı bir menü tercih etmek isteyenler için 3 pratik lezzeti derledik. İftara ne pişirsem diye kara kara düşünenlerin yardımına koşan bu pratik menü ile orucunuzu açabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

05.04.2022-14:15 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-14:15)

Ramazan geldi hoş geldi! Sofralarınızın bereketleneceği bu mübarek günlerde 'iftara ne pişirsem?' diye düşünenler için iftar menüsü derledik. Tutmaç çorbası, çökertme kebabı ve karamelli kaşık tatlısından oluşan bu menü hafif ve doyurucu olması ile ön plana çıkıyor. 

İftara yetişecek pratik tarifler

Tutmaç çorbası tarifi

Tutmaç çorbası için gerekli olan malzemeler:

- 1 çay bardağı yeşil mercimek

- 1 çay bardağı nohut

- 1 çay bardağı erişte

- 1 litre su

- Tuz

Terbiyesi için:

- 1,5 bardak yoğurt

- 1 adet yumurta sarısı

- 1,5 yemek kaşığı un

Üzerinin sosu için:

- 1 adet soğan

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 dolu tatlı kaşığı nane

- İsteğe bağlı karabiber pul biber reyhan

Tutmaç çorbası tarifi

Nohudu ve mercimeği ayrı ayrı haşlayıp süzün ardında da çorba tenceresine alarak üzerine su ekleyin sonrasında kaynamakta olan suya erişteleri ilave edin. Yoğurdu yumurtayı ve unu karıştırarak kaynayan çorbanın suyundan azar azar ekleyip ılıştırarak pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. Erişte yumuşadığı zaman yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ilave ederek karıştırın sonrasında da kıvam alan çorbaya gerekirse sıcak su ekleyin ardından da bir iki taşım kaynayan çorbaya en son tuz ilave ederek ocağı kapatın. Tavaya yağları alarak soğanı ekleyin ve sararıncaya dek kavurun sonrasında naneyi ekleyerek çorbanın üzerine ekleyin.

Çökertme kebabı tarifi

Çökertme kebabı için gerekli malzemeler:

- 2 adet büyük patates

- 200 gr bonfile

- 2 kaşığı zeytinyağı

- 1 cay kaşığı soya sosu

- Karabiber

- Kekik

Kızartmak için:

- 3 su bardağı Ayçiçek yağı

Üzeri için:

- 1 bardak tava yoğurdu

- 1 diş sarımsak

- Maydanoz

Çökertme kebabı tarifi

İlk olarak patateslerin kabuklarını soyarak yıkayın ardından da kibrit çöpü kalınlığında soyun ve suda 10 dakika bekletin, sonrasında patatesleri yıkayarak yağda kızartın. Etleri şerit halinde kesip, tavaya sıvıyağ ekleyin ve etleri pişirmeye başlayın. Sotelediğiniz etlere karabiber ekleyip karıştırın, soya sosu ve kekik ekleyerek ocaktan alın. Yoğurdun içine sarımsak ezin biraz tuz ekleyip karıştırın. Servis tabağına ilk önce patatesleri sonrasında da sarımsaklı yoğurdu ilave edin üzerin etleri yerleştirerek maydanoz ile süsleyin. İsteğe göre domates sosu ekleyebilirsiniz.

Karamelli kaşık tatlısı tarifi

Karamelli kaşık tatlısı için gerekli malzemeler:

- 1 litre süt

- 125 gram margarin

- 1 su bardağı un

- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker

- 125 gram sıvı krema

- 1 paket vanilya

Karamel için:

- Yarım su bardağı şeker

- Yarım su bardağı su

- 1 yemek kaşığı nişasta

- 1 su bardağı su

- 1 çay kaşığı tereyağı

Üzeri için:

- Fındık

Karamelli kaşık tatlısı tarifi

Margarini eritip unu ilave edin unun kokusu çıkana kadar kavurun ardından da süt, krema ve şekeri ilave edin. Kaynayıp göz göz olana dek karıştırarak pişirin ve altını kapatın. Vanilyayı ekleyerek beş dakika kadar mikser ile çırpın sonrasında da ıslatılmış borcama dökerek soğumaya bırakın. 

Tatlınız soğuğunda karameli hazırlamaya başlayın. Karameli hazırlamak için, 1 su bardağı suda 1 yemek kaşığı nişastayı açın ardından da tavaya şekeri alarak kısık ateşte yakmadan eritin. Koyu karamel rengi alınca da su ekleyerek, sürekli karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın ardından da su ile açılan nişastayı ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın son olarak tereyağını ekleyerek karıştırın ve altını kapatın. Soğuyan tatlının üzerine döküp, üzerine çekilmiş fındık ekleyin. Tatlınızı soğuyana kadar buzdolabında bekletin.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal