İftara yetişecek pratik yemek tarifleri

Ramazan ayının ilk gününde sağlıklı bir menü tercih etmek isteyenler için 3 pratik lezzeti derledik. İftara ne pişirsem diye kara kara düşünenlerin yardımına koşan bu pratik menü ile orucunuzu açabilirsiniz.

02.04.2022-13:50 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-13:57)

Ramazan geldi hoş geldi! Sofralarınızın bereketleneceği bu mübarek günlerde 'iftara ne pişirsem' diye düşünenler için iftar menüsü derledik. Çeşm-i nigar çorbası, enginar yemeği ve keşkülden oluşan bu menü hafif ve doyurucu olması ile ön plana çıkıyor. 

İftara yetişecek pratik tarifler

Çeşm-i nigar çorbası için gerekli olan malzemeler:

- 1 su bardağı kırmızı mercimek

- 1 adet soğan

- 2 yemek kaşığı un

- Yarım su bardağı süt

- 1 yumurta sarısı

- Yarım limon suyu

- 5 su bardağı su

- 4 veya 5 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz

Üzeri için; 

- 3 ya da 4 yemek kaşığı zeytinyağı 

- 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber

Çeşmi nigar çorbası tarifi

Çeşm-i Nigar çorbası için; soğanları yemeklik doğrayıp yumuşayana dek kavurun sonrasında da unu ekleyerek unun kokusu çıkana kadar kavurmayı sürdürün. Mercimekleri yumuşayana kadar pişirip çorba pürüzsüz bir kıvam aldığında ise blenderdan geçirin. Çorbanın terbiyesi için de ayrı bir kasede süt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak çorbadan bir kepçe alın ve terbiyeye yavaşça ekleyerek sonrasında hızlıca çırpın. Tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.

Enginar yemeği için gerekli olan malzemeler:

- 6 adet enginar

- Garnitür

- 2 adet portakalın suyu

- 1 adet limon suyu

- 2 adet kesme şeker

- 1 çay bardağı su

- 1 çay bardağı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı tuz

Enginar yemeği nasıl yapılır?

Soyulmuş enginarın üzerine yarım limon suyu ekleyip haşlayın. Garnitürü tavada zeytinyağıyla kavurun. Haşlanan enginarları süzerek, tencere ilave edin sonrasında da üzerine kaşık yardımı ile garnitürleri ilave edin. Portakal ve limon suyunu tencereye ekleyin ardından da zeytinyağı, şeker, tuz ve su ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra ilave edin. Kapağı kapatarak kaynayana kadar orta ateşte pişirin sonrasında da soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Keşkül için gerekli olan malzemeler:

- 1 litre süt

- 1 su bardağı şeker

- 1 adet yumurta sarısı

- 1 paket vanilya

- 1 çay bardağı badem tozu

- 1 çay bardağı Hindistan cevizi

- 1 yemek kaşığı pirinç unu

- 2 yemek kaşığı nişasta

Keşkül tarifi

Yumurta sarısı, süt, şeker, nişasta ve pirinç unu tencereye alınarak çırpılır ardından da badem tozu, Hindistan cevizi ve şekerli vanilin eklenir. Orta ateşte, devamlı çırparak göz göz olana dek pişirilir. Kaselere koyulur ve ve oda ısısına gelene dek dışarıda bekletilir ardından buzdolabında soğutulmaya bırakılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal