Kimileri kiracıya kimileri ise ev sahibine hak veriyor! Depozitoda euro tartışması sosyal medyada gündem oldu

Sosyal medyada bir ev sahibinin paylaşımı gündem oldu. Ev sahibi, 4 bin TL olan kirayı 9 bin TL'ye yükseltmek isteyince kiracı ile arasında anlaşmazlık çıktı. Evden çıkarılan kiracı, 850 euro verdiği depozitoyu güncel kurdan geri isteyince yeni bir kriz daha yaşandı. Olayı sosyal medya hesabından paylaşan ev sahibi, 850 euro karşılığında 3 bin lira yolladığını söyledi ancak kiracı kabul etmedi.

13.07.2022-12:09 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-12:17)

Ev sahibi olduğunu açıklayan bir vatandaşın yapmış olduğu paylaşım sosyal medyada viral oldu. Kiracısı ile arasında yaşananları tek tek anlatan ev sahibi, "Ne yapabilirim?" diyerek vatandaşlardan açıkça yardım istedi.

Kiraya zam yapmak istedi, kiracıyı evden çıkardı

Ev sahibinin vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda; 1 dairesi olan ev sahibi 8 yıllık kiracısına zam yaparak 4 bin TL olan kirayı 9 bin TL'ye yükseltmek istedi. Kiracı ise en fazla 6 bin TL verebileceğini dile getirince ev sahibi tarafından evden çıkarıldı.

850 euroluk depozito kriz çıkardı

Depozito bedeline 850 euro veren kiracı, vermiş olduğu depozitoyu hemen geri istedi. Ev sahibi, kiracıya 3 bin TL verdiğinde ise aralarında korkunç bir şekilde kriz patlak verdi. Kiracı o günkü verdiği 850 euroya karşılık olarak 17 bin TL geri istedi. Ev sahibi ise o günkü euro/TL kurunun 3,5 TL olduğunu belirterek en fazla 5 bin TL geri verebileceğini söyledi.


Sosyal medya ikiye bölündü

Ev sahibinin yaptığı paylaşıma çok sayıda yorum gelirken kullanıcılardan bazıları kirayı TL olarak ödediği için depozitonun da TL olarak geri verilmesi gerektiğini savundu. Bir kesim vatandaş ise "Euro 1 TL olsaydı güncel kurdan mı depozitoyu geri verecektin?" diyerek kiracıyı haklı buldu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal