Kim Jong-un: Her Alanda Başarısızım

Kuzey Kore'de İşçi Partisi'nin sekizinci olağanüstü kongresinde açıklama yapan Kim Jong-un, ekonomik başarısızlıklara değinirken, hemen hemen her alanda başarısız olduğunu dile getirdi. Yedi bin kişinin katılım sağladığı toplantıda hiç kimsenin maske kullanmaması da ilgi çekti.

06.01.2021-11:51 - (Son Güncelleme: 06.01.2021-11:50) Kim Jong-un: Her Alanda Başarısızım

Dünyanın en kapalı ülkesi olan Kuzey Kore'de yönetimdeki İşçi Partisi Kongresi 2016 yılından bu güne kadar ilk defa bir araya geldi. 8.defa gerçekleştirilen kongrenin ABD Başkanı Joe Biden'ın resmen vazifeye başlamasından kısa bir zaman önce toplanması ilgi topladı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ekonomik kalkınma hedefi ve 'neredeyse her alanda' başarısız olduğunu dile getirdi.

Kongrenin kaç gün devam edeceği ise net bir şekilde açıklanmazken, 2016'daki son kongre dört, 1980 yılındaki beş, 1970 senesinde de on iki gün devam ettiği belirtildi.

5 senede bir yapılması hedeflenirken, kongre partinin en kritik organı olarak belirtiliyor.

7 BİN KİŞİLİK KONGREDE MASKE TAKAN YOK

Rodong Sinmun gazetesinde yer alan habere göre başkent Pyongyang'da bir araya gelen kongreye yedi bin delege ile katılımcı aracılığıyla izlendi.

Pandeminin başladığı günden bu güne a koronavirüs vakası tespit edilmediğini ifade eden fakat, ABD basınının son haberine göre aşı satın almak ülkede bu katılımcılardan hiçbirinin maske kullanmıyor olması ilgi topladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal