Kilometrelerce kuyruk çilesi bitti, boğazdan 5 dakikada geçmek hayaldi gerçek oldu!

Geçtiğimiz hafta Başkan Erdoğan’ın açılışını yaptığı 1915 Çanakkale Köprüsü vatandaşların kullanımına açıldı. Köprüyü kullanarak yolun diğer tarafına geçen sürücüler durumdan oldukça memnun. Şoförler, “Boğaz’ı 5 dakikada geçmek rüya gibi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” ifadeleriyle memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

23.03.2022-09:45 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-11:46) Kilometrelerce kuyruk çilesi bitti, boğazdan 5 dakikada geçmek hayaldi gerçek oldu!

18 Mart’ta açılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açıldıktan sonraki ilk bir haftada ücretsiz olacağı ardından 200 lira olarak ücretlendirileceği duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışıyla geçişlerin başladığı köprüde ilk günden itibaren yoğunluğun yaşandığı gözlemleniyor. Transit olarak geçiş yapan otomobillerin yanında, Çanakkaleli vatandaşlar da ailecek 1915 Çanakkale Köprüsü'nden ilk kez geçmenin heyecanını yaşıyor. Köprüyü kullanan vatandaşlar köprü girişlerinde durup birkaç fotoğraf çekerek, bu tarihi köprüyle olan anlarını ölümsüzleştiriyor. 

Kuyruklar 15 kilometreyi geçiyordu

Özellikle turizm aylarında veya bayram tatillerinde fazlasıyla araç trafiğinin yaşandığı boğazdan feribotla geçiş yapmak isteyen sürücüler uzun saatler boyunca kuyrukta beklemek zorunda kalıyordu. Geçtiğimiz yıllardaki bayram tatillerinde feribotları kullanabilmek için 15 kilometreyi dahi aşan araç kuyruklarının olduğunu biliniyor.

Kilometrelerce kuyruk çilesi bitti, boğazdan 5 dakikada geçmek hayaldi gerçek oldu!

Lojistik sektöründe hizmet veren ve iller arası taşımacılık yapan TIR ve kamyon gibi ağır vasıtaların geçişine müsaade edilen Lapseki-Gelibolu feribot güzergahında ise, yıllarca uzun araç kuyruklarına şahit olunurdu. 1915 Çanakkale Köprüsü'nü kullanarak bu yoldan ilk kez geçen şoförler ise, şimdiye kadar çektikleri çilenin ardından kesintisiz ulaşımın keyfini ve rahatlığını yaşadı.

10 saatten fazla bekliyorduk

Hatay'dan Çanakkale’ye gelen ve 1915 Çanakkale Köprüsü'nden kullanarak karşı tarafa geçen TIR sürücüsü Sami Çam önceden saatlerce beklediklerini söyleyerek, "Çok mükemmel bir eser olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ederim. 1915 Çanakkale Köprüsü açılmadan önce, rüzgarlı havalarda gemilerin çalışmadığı zamanlarda yaklaşık 10 ile 15 saat beklediğimiz oluyordu. Bazen de gemi olmadığı için İstanbul'a dönüş yapıyorduk. Kuyrukta beklediğimiz için takograflarımızın süresi bitiyordu ve bundan dolayı ceza yiyorduk. Şimdi 5 dakikada köprüyü geçiyorum.” şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

Köprüden geçişin yaklaşık 4-5 dakika sürdüğünü ve kendileri için büyük avantaj olduğunu belirten TIR sürücüsü Adem İlbay ise, "Feribot sırasında özellikle yaz aylarında 8 ila 9 saat beklediğimi biliyorum. İnşallah bundan sonra daha güzel olacak. Takograf süremiz var. Zamanla yarışıyoruz. Bu açıdan da güzel oldu. Dün de köprüden geçtim, yaklaşık 4-5 dakika sürüyor." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal