Geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan açılışını yapmıştı, 1915 Çanakkale Köprüsü sorusu izleyenleri şaşkına çevirdi!

Ülkemizde büyük bir ilgiyle takip edilen “Kim Milyoner Olmak İster”, geçtiğimiz gün yeni bir bölümüyle izleyicilerinin karşısına çıktı. Yarışmaya damga vuran an ise, Çanakkale Köprüsü’nün sorulduğu anlar oldu.

22.03.2022-17:07 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-17:17)

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı ve birçok rekoru içinde barındıran 1915 Çanakkale Köprüsü vatandaşların geçişine açıldı. Bir süredir yapımı devam eden ve feribotla toplamda saatler süren mesafeyi 6 dakikaya indiren köprünün geçiş fiyatı da 200 lira olarak açıklandı. Bununla beraber köprünün açılışından itibaren ilk 1 hafta geçişlerin ücretsiz olduğu belirtildi.

Dünya basınında geniş yer buldu

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı yalnızca Türkiye’de değil dünya medyasında da büyük yankı buldu. Gazeteler ve internet siteleri haberlerinde köprünün dünyanın en uzun orta açıklıklı projesi olmasının altını çizerken Japonya'nın Kobe şehri ile Awaji adasını birbirine bağlayan Akashi Kaikyo Köprüsü'nü bu özelliğiyle geride bıraktığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan açılışını yapmıştı, 1915 Çanakkale Köprüsü sorusu izleyenleri şaşkına çevirdi!

CNN'in haberinde “Erdoğan, 20 yıllık iktidarı boyunca öncelik verdiği böylesi eserlere bir yenisini daha ekledi.” şeklinde övgülerle bahsedildi.

Devasa köprü, Asya - Avrupa'yı 6 dakikada birbirine bağlıyor' ifadeleri kullanıldı.

South China Morning Post gazetesinde 'Türkiye, bu köprüyle Japonya'yı geride bıraktı" denilirken Japon Nikkei Asia 'Türkiye dünyanın en uzun köprüsünü açtı' manşetini verdi. 

Amerikan Engineering News- Record dergisi açılış öncesi köprü için 10 sayfalık özel dosya hazırladı.

Dergi kapağı Çanakkale Köprüsü'ne ayrılırken haber dosyasında "Bu köprü Türkiye'nin de yükselişinin sembolü" değerlendirmesi yapıldı.

Açılışından kısa bir süre geçmesine rağmen sorulan soru bilinemedi

Türkiye’de ATV ekranlarında izleyicilerle buluşan, ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Türkiye'de büyük izleyici kitlesine sahip Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına dün 1915 Çanakkale Köprüsü’nün sorulduğu soru adeta damga vurdu.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen hem ülkemizde hem de tüm dünyada büyük ses getiren rekorların köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsüyle ilgili yarışmada sorulan soru, gecenin en çarpıcı anlarına sahne oldu. Doğan Zorlu isimli yarışmacı soruya verdiği yanıtla izleyicileri adeta şaşkına uğrattı.

1915 Çanakkale Köprüsü sorusu damga vurdu

Yarışmada Doğan Zorlu’ya şu soru soruldu: "Ana taşıyıcı kuleleri arasındaki mesafe en uzun olan, 'en uzun asma köprü' hangisidir?"

Söz konusu sorunun şıklarında ise,

A- Japonya'da Akaşi Kaikyo Köprüsü

B- Türkiye'deki 1915 Çanakkale Köprüsü

C- Çin'deki Yangtze Nehri Köprüsü

D- ABD'deki Golden Gate Köprüsü' seçenekleri yer aldı.

Joker haklarını kullandı

Yarışmacı Zorlu öncelikle telefon joker hakkını kullanmak istedi. Yarışmacı, telefonla bir tanıdığını arayarak soruya yanıt bulmaya çalıştı ancak ona tanınan sürenin bitmesi nedeniyle telefon jokeri tam olarak kullanılamadı. Ardından Zorlu, yarı yarıya joker hakkını da kullanmak istedi fakat bu jokeri de kullanmasına rağmen doğru yanıta ulaşamadı. 

Geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan açılışını yapmıştı, 1915 Çanakkale Köprüsü sorusu izleyenleri şaşkına çevirdi!

Yarı yarıya joker hakkını kullandığı sırada şıklarda; B- Türkiye'deki 1915 Çanakkale Köprüsü' ve D- ABD'deki Golden Gate Köprüsü' seçenekleri kaldı.

Yanlış cevap verdi

Yarışmacı soruya cevap verdi ve D şıkkını seçerek elendi. Yarışmacının tercihi izleyiciler tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Doğru cevap B şıkkı 1915 Çanakkele Köprüsü olacaktı.

Yarışmanın sunucusu Kenan İmirzalıoğlu da cevap karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. İmirzalıoğlu, 'Son günlerde gündemi fazla takip edemediniz sanırım.'' yorumunda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal