1915 Çanakkale Köprüsü Dünya Basınında: Bu köprü Türkiye'nin de yükselişinin sembolü

18 Mart 2022 tarihinde 1915 Çanakkale Köprüsü açılışını gerçekleştirdi. konforlu bir yolculuğa dönüştü. Kilometrelerce uzayan araç kuyrukları, fırtınada mağduriyet son buldu. Köprüyü geçerek gururu yaşayan vatandaşlar 18 mart 2022 itibarıyla geçmişte kalan karşıya geçiş çilelerini tek tek anlattı. Çanakkale Köprüsü, dünya basınında geniş yer buldu.

20.03.2022-14:10 - (Son Güncelleme: 20.03.2022-15:02)

Başkan Erdoğan'ın 18 Mart 2022 tarihinde açılışını yaptığı 1915 Çanakkale Köprüsü, dün sabah saatlerinden itibaren yoğun ilgi gördü. İlk hafta ücretsiz geçişin yapılabildiği 'simgeler köprüsü' her iki yönden kullanılmaya başlandı. Köprü zamandan sağladığı tasarrufun yanısıra görkemli ve zarif görüntüsüyle vatandaşların bu güzel köprünün fotoğraflarını çekmesine vesile oldu.

'Allah yapandan da, yaptırandan da razı olsun'

Özel bir ajansa konuşan vatandaş, 'Karda kışta, yağmurda, fırtınada feribotlar kalkmıyordu. Yazın ve özel günlerde kilometrelerce uzunluktaki araç kuyruklarında bekliyorduk. Şimdi 6 dakikada geçeceğiz. Allah yapandan da, yaptırandan da razı olsun' dedi.


1  hafta ücretsiz

Bir hafta boyunca ücretsiz olan köprüden geçiş yapan ve fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ikinci zafer anıtı olduğunu söyleyen vatandaşlar duygularını şu şekilde anlattı;

Zeki Sarı: Karda, fırtınada feribotlar kalkmaz, mağdur olurduk. Şimdi 6 dakikada karşıya geçtik. Allah yapandan da, yaptırandan da razı olsun.

Bilal Ömürtaş: Ağır vasıta kullanıyoruz. Eskiden kuyrukta çile çekiyorduk. Kamyonun içinde zaman geçmiyordu. Gemi sırasında bekleme derdin yok, araç kuyrukları yok. Şu anda o kadar güzel bir kolaylık oldu ki 5 dakikada karşıya geçtim.

Eşi Mustafa, oğlu Emre ve 8 aylık bebeği Eymen Efe Temel ile birlikte köprüyü geçen Özlem Temel: Çok güzel bir yolu var, trafik yok, beklemek yok.

Daha önce gemiyle sanıyorum 40 dakikadan fazla sadece yolculuk sürüyordu. Bir de beklemeyi eklersen saatler alıyordu. 8 aylık bebeğimiz çok şanslı.


Dünya basınında geniş yer buldu

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı dünya medyasında büyük yankı uyandırdı. Gazeteler ve internet siteleri haberlerinde köprünün dünyanın en uzun orta açıklıklı projesi olmasına vurgu yaparak Japonya'nın Kobe şehri ile Awaji adasını birbirine bağlayan Akashi Kaikyo Köprüsü'nü bu özelliğiyle geçtiğini yazdı.

CNN'in haberinde 'Erdoğan, 20 yıllık iktidarı boyunca öncelik verdiği böylesi eserlere bir yenisini daha ekledi.

Devasa köprü, Asya - Avrupa'yı 6 dakikada birbirine bağlıyor' ifadeleri kullanıldı.

South China Morning Post gazetesinde 'Türkiye, bu köprüyle Japonya'yı geride bıraktı" denilirken Japon Nikkei Asia 'Türkiye dünyanın en uzun köprüsünü açtı' manşetini verdi. 

Amerikan Engineering News- Record dergisi açılış öncesi köprü için 10 sayfalık özel dosya hazırladı.

Dergi kapağı Çanakkale Köprüsü'ne ayrılırken haber dosyasında "Bu köprü Türkiye'nin de yükselişinin sembolü" değerlendirmesi yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal