Çanakkale Köprüsü ücretsiz geçiş kaç gün? Çanakkale Köprüsü bedava geçiş süresi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümünde Çanakkale Köprüsü'nün açılışı gerçekleştirildi. Köprünün açılışından sonra ücretlerinin ne kadar olduğu konusu konuşulmaya başlandı. Peki, Çanakkale Köprüsü ücreti ne kadar? Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan ücretler sonrasında ise Çanakkale Köprüsü ücretsiz geçişin kaç gün olduğu merak edilmeye başlandı.

18.03.2022-19:27 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-21:28) Çanakkale Köprüsü ücretsiz geçiş kaç gün? Çanakkale Köprüsü bedava geçiş süresi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Çanakkale Köprüsü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümünde açıldı. Köprünün açılışında konuşma gerçekleştiren Erdoğan, köprü ücretinin ne kadar olduğunu açıklarken aynı zamanda bir müjde de haber verdi. Çanakkale Köprüsü'nü kullanacak olan sürücüler ise ücretlerin ne kadar olduğunu merak etti.

Çanakkale Köprüsü

Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar?

Bugün açılışı yapılan köprünün geçiş ücretleri açılışa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti ise 200 TL olarak belirlendi.

Çanakkale Köprüsü

Çanakkale Köprüsü ücretsiz mi, kaç gün ücretsiz?

Cumhurbaşkanı'nın köprü açılışından yaptığı konuşmada köprü ücretlerinin ne kadar olduğuna dair açıklamalarından sonra bir müjdesinin olduğunu belirtmişti. Bunun üzerineyse Çanakkale Köprüsü'nden geçişlerde hiçbir sürücüden 1 hafta boyunca geçiş ücreti alınmayacağını söyledi.

Çanakkale Köprüsü

Çanakkale Köprüsü'nün açılışında konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Köprüsü'nün her teknik özelliğinin farklı anlamlar taşıdığını belirterek kule yüksekliğinin 318 metre olmasını Mart'ın 18'ini; orta açıklığının 2023 metre olmasını ise Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılını ifade ettiğini dile getirdi. Köprünün eskiz çalışmalarını  ise 140 sene önce Abdülhamit Han tarafından yapıldığını belirten Erdoğan, konuşmasında sadece bir köprüden bahsetmediklerini, aynı zamanda İstanbul'u Tekirdağ'a ve Çanakkale üzerinden Balıkesir'e bağlayacak dev bir ulaşım projesinin varlığından ve köprüyle birlikte Malkara'dan Çanakkale'ye uzanan 101 kilometrelik otoyolunun da açılışını gerçekleştirdiklerini aktardı.

Köprünün temellerinin 4 yıl önce 18 Mart günü attıklarını ve Güney Koreli iş ortaklarıyla hummalı bir çalışmayla bugüne hazır hale getirdiklerini ifade etti.

Çanakkale Köprüsü

Milli gelire 2.4 milyar Euro katkı sağlayacak

Çanakkale Köprüsü'nün orta açıklığıyla birlikte dünyanın en uzun köprüsüne sahip olan Japonya'yı geride bıraktığını  belirterek, orta açıklık uzunluğu bakımından dünyadaki ilk 10 köprünün 3 tanesinin Türkiye'de olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan hesaplamalar doğrultusunda gerçekleşen bu projenin ekonomiye; üretimde 5.3 milyar Euro, istihdama 118 bin kişi, milli gelire de 2.4 milyar Euro ilave katkısının olacağına işaret ettiğini vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal