Kilo Almak İsteyenler Patatesi Abartın! Kilo Almak İçin Hangi Besinleri Ne Kadar Tüketmeli?

Günümüzde genelde diyet programları kilo vermek isteyenler için hazırlanır. Ancak kilo almak isteyenlerin de azımsanacak bir sayıda olduğunu düşünmüyoruz. Doktorunuzun verdiği tavsiyelere ek size gün içinde tüketebileceğiniz bazı besinleri öneriyoruz. İşte kilo almak isteyenlere tüyolar.

26.04.2019-13:58 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-13:44) Kilo Almak İsteyenler Patatesi Abartın! Kilo Almak İçin Hangi Besinleri Ne Kadar Tüketmeli?

Sağlılklı bir kilo alımı ancak sağlıklı besinler tüketmekle mümkün olur. Vücudun gerek duyduğu karbonhidrat, vitamin gibi ihtiyaçlar düzenli tüketildiğinde sağlıklı yollarla kilo almak mümkün hale gelir. İşte kilo almak isteyenler için tavsiye besinler ve tüketim önerileri.

KİLO ALMAK İSTEYENLERE ÖNERİLER

1.Her zaman olduğu gibi görünürdeki bu problemin altta yatan başka bir durum ile ilişkili olup olmadığı gözden geçirilmeli. 

2. Nişastalı sebzelere örneğin patatese diyetinizde daha fazla yer verebilirsiniz. Örneğin, üzerine tereyağ da sürdüğünüz fırında pişmiş bir patates çok da lezzetli bir seçenek olabilir.

3. Aslında enerji yoğun besinlerin diyetinizdeki miktarını arttırmak çok da akıllıca bir yöntem olabilir: Avokado (her gün en az 1 tane yiyin), süt ürünleri (örneğin öğle yemeğinize büyük bir parça peynir ekleyebilirsiniz, ya da tereyağlı veya Hindistan cevizi yağlı kahve deneyebilirsiniz), zeytinyağı (salatalarınızın üzerine bolca), çikolata, bolca ceviz, fındık veya Antep fıstığı bu kategorideki besinlerdir.

4. Sigarayı bırakmalı ve kafeini azaltmalısınız.

5. Ara öğün olarak meyve veya smoothielerle diyetinize destek olabilirsiniz.

6. Et, tavuk (derisiyle) ve balık miktarını artırabilirsiniz (bu özellikle spor yapanlarda kas yapımı açısından da oldukça faydalı olacaktır).

7. Uykunuza daha fazla özen gösterin. İyi bir uyku optimal hormon dengesi için çok önemlidir.

8. Spor yapın. Özellikle direnç egzersizlerinin bu konuda çok faydasını görebilirsiniz. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal