Mide gazına ne iyi gelir?

Mide gazının birden çok sebebi vardır. Gaz problemi yaşayanlar için doğal yöntemleri bir araya getirdik. Bu yöntemler ile gaz sorunundan kurtulabilirsiniz. İşte detaylar...

26.04.2019-12:57 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-16:51)

İnsanlar belirli dönemlerde mide gazı sorununa maruz kalabilmektedir. Asitli gıdaların tüketimi sıkça tüketilmesi, soğuk havada uzun süre vakit geçirmek ve ağır yemek tüketimi zaman zaman mide gazına sebebiyet vermektedir. Peki, mide gazına ne iyi gelir? Mide gazı nasıl geçer? Mide gazı için doğal çözümler nelerdir?

Yoğurt: Mide gazı probleminden kurtulmak için bir kase yoğurt tüketmek oldukça etkili bir yöntemdir. Yoğurt içerdiği bileşenler ile sindirim sistemini iyileştirmektedir.

Tarçınlı su: Mide gazına karşı etki eden en güçlü baharatlardan biri tarçındır. Bir tutam tarçın eklediğiniz su ya da çay midede oluşan gazı yok edecektir. 

Limonlu su: Limon sindirim sisteminin aktif bir şekilde çalışmasını sağlayıp midede oluşacak rahatsızlıkları önlemektedir. İçme suyunuza bir iki dilim limon atarak midenizi rahatlatabilirsiniz.


Nane: Nane, mentol etkisi ile ağız içine ferahlık verip mideyi rahatlatmaktadır. Naneyi çay olarak tüketebilirsiniz. Taze naneyi ise çiğneyerek sizi rahatsız eden mide gazını engelleyebilirsiniz.

Ananas: Midede meydana gelen asitlenmeyi dengeleyip rahat nefes almak için yemekten sonra bir iki dilim ananas tüketebilirsiniz. Ananasın yapısında bulunan enzimler mide gazını ortadan kaldırır.

MİDE GAZI İÇİN HANGİ BİTKİ ÇAYLARI TÜKETİLMELİ?

Melisa çayı: Midede oluşan gaz bireyi rahatsız eder bu durumu önlemek için yemekten 30 dakika sonra melisa çayı tüketiniz. Melisa çayı mide asitlerini düzenleyip gazı ortadan kaldırmaktadır.

Yeşil çay: Mideyi rahatlatan bitki çayları denildiğinde akıllara yeşil çay sık sık geliyor. Mide yanması ve mide gazı gibi sorunlar için bir fincan yeşil çay tüketebilirsiniz. Sindirim dostu olan yeşil çay, bağırsaklarınızı rahatlatıp midede oluşan gazı yok edecektir.


Rezene çayı: Rezene çayı gazı alırken ağrıyı da dindirmektedir. Rezene çayı karın bölgesinde oluşan şişliği yok eder aynı zamanda midede oluşan gazı da iyileştirmektedir.

Zencefil kökü çayı: Zencefil pek çok rahatsızlığın şifasıdır. Regl günlerinde enfeksiyon dönemlerinde ve ihtiyaç duyduğunuz her an bir bardak zencefil çayı sizi rahata kavuşturacaktır. Zencefil kökünü sıcak su ile demleyerek bitki çayı haline getirin, gazı ve şişkinliği anında yok edecektir.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal