Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul İhalesine Giren Ülkelere Mesafe Koyacağız

Türkiye'de son zamanların en çok konuşulacak projelerinden biri için hazırlıklar devam ediyor. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda Kanal İstanbul ihalesine girecek ülkelere mesafe koyacaklarını belirtti.

09.05.2021-13:57 - (Son Güncelleme: 09.05.2021-14:32) Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul İhalesine Giren Ülkelere Mesafe Koyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çılgın proje' olarak ilk kez kamuoyunu açıkladığı Kanal İstanbul projesi için haziran ayında ilk kazmanın vurulması bekleniyor.

Hollanda, Belçika, Çin ve Rusya'nın proje ile yakından ilgilendiğini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ifade etmişti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesine dair tehditvari bir açıklama yaptı.

PARALARINI KESİNLİKLE ÖDEMEYECEĞİZ

Kılıçdaroğlu, ''İktidar olduğumuzda; bir, eğer o ihaleye giren yabancı bir ülke olursa biz o yabancı ülkeyle aramıza mesafe koyacağız. İki; bunların paralarını kesinlikle ödemeyeceğiz. Nereye giderlerse gitsinler.'' açıklamasında bulundu.

Murat Sabuncu'ya konuşan Kılıçdaroğlu, bankaları da finansman konusunda tehdit etti.

BİZDEN BİR BANKA KREDİ VERİRSE

Kılıçdaroğlu, ''Bankaların buna finans kaynağı ayıracağını da düşünmüyorum. Eğer bizden bir banka buraya kredi verirse günü geldiğinde o da görür. Bakın bu kadar açık, net söylüyorum.''

Kanal İstanbul projesi kapsamında İstanbul'a yeni köprüler ve yollar yapılacak.

CHP TÜRKİYE'YE YATIRIM GELMESİNİ İSTEMİYOR MU

Daha önce iktidar olmaları durumunda İstanbul Havalimanı'nı kapatacağını dile getiren CHP'nin Türkiye'nin bir başka mega projesine karşı da böyle bir tavır içerisinde olması, Türkiye'ye gelecek yatırımcıların kafasını karıştırıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal