Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul İçin Tarih Verdi!

Beklenen haber geldi! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalar yaptı. Karaismailoğlu, ‘Haziran ayının sonunda temelini atacağız’ dedi.

03.05.2021-11:46 - (Son Güncelleme: 03.05.2021-16:49) Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul İçin Tarih Verdi!

Uzun zamandır tartışma konusu olan Kanal İstanbul'la ilgili yeni gelişmeler geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Benim çılgın projem’ diye adlandırdığı Kanal İstanbul için mühim adımlar atıldı. Dev proje için tarih veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ‘Haziran ayının sonuna doğru temeli atılacak.’ dedi. 

DEPREM İDDİASINI YANITLADI 

‘Depremi tetikler’ söylemleriyle alakalı konuşan Bakan Karaismailoğlu, ‘Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda böyle bir riskin bulunmadığı belirlendi’ ifadelerini kullandı. 

YABANCI YATIRIMCILAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR 

Bakan Karaismailoğlu, Kanal istanbul'a yabancı yatırımcılardan da yoğun bir ilgi olduğunu ifade etti. Karaismailoğlu, önceki hafta yaptığı açıklamada ‘Finansmanla ilgili herhangi bir sorun bulunmuyor’ demişti. 

‘AVRASYA TÜNELİ BİR MÜHENDİSLİK HARİKASI’ 

Avrasya Tüneli hakkında da çok ileri mühendislik teknolojileri kullanıldığını dile getiren Karaismailoğlu, ‘Sırf İstanbul için değil dünyanın en önemli projelerinden bir tanesi. İki kıtayı iki çift katlı tünelle birleştirdiğimiz çok önemli çok büyük bir proje. Adeta bir mühendislik harikası aslında. Çok ileri mühendislik teknolojileri kullanılmış yüksek teknoloji isteyen bir iş. Böyle gurur verici bir projeyi ülkemize kazandırdığımız için biz de çok mutluyuz. İstanbul trafiğine de önemli ölçüde fayda sağlayan bir proje. Aslında 1,5 asırlık bir hayal bu. Sultan Abdülmecid bunu ilk fikir olarak söylemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımıza nasip oldu bu tünelin imalatını yapıp vatandaşımıza ülkemize kazandırmak.’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal