Kenya ve Tanzanya'dan 272 Vatandaş Samsun'a Getirildi!

Ölümcül coronavirüs salgınıyla yurt içinde başarılı bir mücadele yöneten Türkiye, yurt dışından ülkeye gelmek isteyen ancak salgın sebebiyle yurda dönmeyen vatandaşlarını sahipsiz bırakmadı. Bu doğrultuda Kenya ve Tanzanya'dan 272 Türk vatandaşı, Türk Hava Yollarına ait uçakla Samsun'a getirildi.

29.04.2020-08:18 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-12:03)
Ölümcül coronavirüs salgınıyla yurt içinde başarılı bir mücadele yöneten Türkiye, yurt dışından ülkeye gelmek isteyen ancak salgın sebebiyle yurda dönmeyen vatandaşlarını sahipsiz bırakmadı. Bu doğrultuda Kenya ve Tanzanya'dan 272 Türk vatandaşı, Türk Hava Yollarına ait uçakla Samsun'a getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebinin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yönlendirmesiyle, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarının yürüttüğü ortak çalışmayla yurt dışındaki Türk vatandaşlarının ülkeye getirilme işlemleri devam ediyor. Bu çerçevede 119’u Kenya, 153’ü Tanzanya'dan olmak üzere 272 Türk vatandaşı THY'ye ait uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na ulaştı.

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı ve AFAD'a bağlı ekipler uçaktaki yolcuları sağlık taramasından geçirdi, valizler ise dezenfekte edildi.

Kontrolleri tamamlanan 272 kişi, yeni tip coronavirüs (Covid-19) önlemleri dahilinde Samsun'da Gençlik ve Spor Bakanlığına ait Münevver Ayaşlı Kız Öğrenci Yurdu'na götürüldü.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal