Kemik erimesi nasıl önlenir? Kemik erimesine ne iyi gelir? Kemik sağlığını koruyan kalsiyum zengini 6 besin

Kemik yapısının zaman içerisinde deforme olmasıyla ortaya çıkan kemik erimesinin önüne geçmek için kalsiyum yönünden zengin olan besinler beslenme programına dahil edilmelidir. Sağlıklı kemikler için sık tüketmeniz gereken 6 besini bir araya getirdik. Kemik erimesini önlemek adına yumurta kabuğu küründen de faydalanabilirsiniz.

05.03.2022-14:00 - (Son Güncelleme: 05.03.2022-14:05)

Kemik erimesi kemik yapısının zamanla deforme olmasıyla oluşan bir hastalıktır. Bu hastalık kemiklerin sertliğini azaltarak daha kolay kırılabilecek konuma getirir. Kemik sağlığını korumak ve güçlendirmek için kalsiyum ağırlıklı beslenmek önemlidir. 

Kemik erimesini önleyen besinler

Kuru Erik: Etkili bir kas kütlesi arttırıcı bir besin olan kuru eriği öğün aralarınızda tüketebilirsiniz.

Yoğurt: Yoğurt, hem kemik sağlığını hem de sindirim sistemini koruyor.

Balık: Balık içerdiği omega 3 ile kemik erimesini önlüyor. Hem kemik sağlığına hem de kalp sağlığına olumlu etkileri var.

Ispanak: Kas ve kemik oluşumu denilince akla gelen sebzelerden biri de ıspanaktır. Ispanak tam bir kemik erimesi düşmanıdır.

Kemik erimesini önleyen besinler

Süt: İçerdiği kalsiyum ile kemik sağlığını güçlendirerek muhafaza eder.

Badem: Badem yüksek oranda kalsiyum içeriyor bu sebeple de kemik sağlığı için tüketilmesi öneriliyor.

Kemik erimesini önleyen yumurta kabuğu kürü

10 yumurta kabuğunu kırıp toz haline getirin. 20 limon suyunu bu kabuklar ile karıştırın. Harmanlanan iki malzemeyi 1 hafta boyunca buzdolabında bekletin. Bu karışımı ara sıra karıştırmanız gerekmektedir. Çorbalara, yemeklere bu karışımı ekleyin. Bu kür sayesinde kemik ve kas gelişimi desteklenir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal