Kemal Kılıçdaroğlu Büyükşehirleri Kazandıran İttifakın Diyetini Ödüyor!

HDP'nin kapatılması istemi ile AYM'de tekrar açılan davaya dair konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Parti kapatmaya yönelik her eylemi doğru bulmuyoruz.''

08.06.2021-15:52 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-17:40) Kemal Kılıçdaroğlu Büyükşehirleri Kazandıran İttifakın Diyetini Ödüyor!

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eksikliklerin tamamlanması istemi ile iade ettiği HDP'nin kapatılması istemli iddianame, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca tekrar hazırlanarak dün AYM'ye gönderildi.

Yaklaşık 500 partili hakkında siyasi yasak istenen iddianamede, partinin banka hesabına tedbir konulması da talep edilmişti.

HDP'YE AÇILAN DAVAYA KARŞI ÇIKTI

Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin gündeminde, HDP'ye açılan kapatma davası vardı.

Davaya karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Demokrasinin savunulması gerektiği bir ortamda siz bir partiyi kapatamazsınız.'' diye açıklamalarda bulundu.  

PARTİNİN YÖNETİCİLERİ ELLERİNE SİLAH ALIP ORTALIKTA GEZİYORSA

CHP'li Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ''Şiddet, baskı uyguluyorsa kapatın, eyvallah. Partinin yöneticileri ellerine silah alıp ortalıkta geziyorsa zaten savcı harekete geçer. Vatandaş, gider sandıkta istediği partiye oy verir. Bugüne kadar bizim Cumhuriyet tarihi süreci içinde kaç tane parti kapatıldı ve hangi sonuç elde edildi? Hiçbir sonuç elde edilmedi.'' dedi.

PARTİ KAPATMAYA YÖNELİK HER EYLEMİ DOĞRU BULMUYORUZ

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Düşünceyi ifade etmekten korkmayacaksınız. Bunu yaptığınız zaman demokrasiyi bu ülkeye gerçek anlamda getirmiş olursunuz. Eğer siyasi partileri düşman olarak görüp, 'siyasi partiyi kapatın kardeşim' diye harekete geçiyorsan orada demokrasi yoktur. Demokrasi bütün partiler için olmalı.

Partiler düşüncelerini açıklar. Hakem halktır. Gider oyunu verir veya vermez. Asıl bunun üzerinde durmak gerekiyor. Parti kapatmaya yönelik her eylemi doğru bulmuyoruz veya partilerin seçime katılmasını engellemeye yönelik hiçbir hareketi doğru bulmuyoruz. Vatandaş gider, oyunu kullanır.

Demokrasi aynı zamanda adaletin kökleştiği bir rejim demektir. Demokrasi aynı zamanda haksızlığa karşı herkesin isyan ettiği bir idaredir. Ben isyan, itiraz ediyorum, düşüncelerimi söylüyorum. İsyan ediyorum derken, tarihteki isyanlar gibi değil. Düşünce olarak isyan ediyorum. Biz bir siyasi partiyi beğenmesek bile onun düşüncelerini açıklamasına ortam yaratmalıyız.''

BİRİ KILIÇDAROĞLU'NU AYDINLATSIN

Kemal Kılıçdaroğlu her zamanki gibi yine şaşırtmıyor. Nerede Türkiye kötüleyecek, nerede devlete taş atacak kimler varsa Kılıçdaroğlu hep ön safta yerini alıyor. Millet İttifaklarından olan kardeşi HDP'lileri savunduğun gibi keşke bu vatan için canını veren, sen evinde rahatça otur evladınla iyi bir geleceğin olsun diye, eşlerinden, çocuklarından, sevdiklerinde vazgeçip bu vatan uğruna şehit düşen Kahraman askerleri düşün. HDP eline silah mı almış? diyen Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk'e olan sevgilerinden bahsederken 'Apo'nun heykelini dikeceğiz' diyen partiyle aynı masaya oturdu. İttifak diyeti demek ki böyle ödeniyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA KISA HATIRLATMA

HDP İstanbul Milletvekili olarak Selahattin Demirtaş 13.11.2012 tarihinde, BDP Genel Başkanı iken Mardin Kızıltepe ilçesinde Özgürlük Meydanında otobüsün üstünde, toplanan gruba konuşmuşu ve, ''Öcalan posteri asamazsınız diyenlere onu diyenlere açıkça sesleniyorum. Kürtlerin katili Kenan Evren’in heykelini dikebiliyor da bir halk önderinin posterini mi asamıyor. Biz bu meydana Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz, heykelini'' demişti.

Pervin Buldan: ''PKK bir terör örgütü değildir''

Figen Yüksekdağ: ''Biz sırtımızı YPG'ye,PYD'ye yaslıyoruz''

Abdullah Zeydan: ''PKK sizi tükürüğüyle boğar''

Belki ellerinde silahlarla görmedik ki gördüklerimiz de oldu bu milletin... Ama bu açıklamalar, konuşmalar partinin kapatılması için gerekli sebepler içerisine alınabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal