Kemal Kılıçdaroğlu: Birden Fazla Aday Çıkartabiliriz!

CHP, İYİ Parti ve HDP’nin bir araya geldiği cephede hala bir cumhurbaşkanı adayına karar verilmiş değil. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı için sorulan soruya, ‘Millet ittifakı olarak birden fazla adayımız olabilir.’ dedi.

01.09.2021-17:28 - (Son Güncelleme: 01.09.2021-18:34) Kemal Kılıçdaroğlu: Birden Fazla Aday Çıkartabiliriz!

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün FOX TV’de katıldığı İsmail Küçükkaya’nın programında cumhurbaşkanlığı adaylığı için açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında Millet İttifakı'dan birden çok adayın olabileceğini belirtti.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEME GEÇMEYECEĞİZ DEMEYECEK ŞARTI

Kılıçdaroğlu programda yaptığı konuşmasında ‘Önce kuralları koymalıyız. Temiz bir adam olacak, vatandaşlar arasından ayrım yapmayacak, nefsine hakim olacak, 'güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeyeceğiz' demeyecek, yolsuzluklar konusunda dikkat edecek. Aday olacak kişinin devleti bilmesi gerek. Bilen bir insan kurumları geleneklerini bilir.'  İfadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: BİRDEN FAZLA ADAY ÇIKABİLİR

‘Bizim adayımızı ittifak belirleyecek. Millet İttifak'ı belirleyecek. Bir araya geleceğiz, ilkeleri konuşacağız. Ondan sonra; 'Adayımız budur veya birden fazla adayımız olabilir.' Dediğim gibi bu konu erken bir konu. Ama Türkiye'de eğer tartışılacaksa, Cumhurbaşkanı'nın nitelikleri tartışılmalıdır.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal