Kediler Coronavirüsünden Etkileniyor

Evcil hayvanların Covid-19 bulaştırması konusu henüz netlik kazanmasa da yapılan bir araştırmaya göre kedilere virüs bulaşma ihtimali köpeklere oranla daha yüksek olduğu ortaya çıktı. İnsanların virüsü hayvanlara bulaştırdığını belirten Dünya Sağlık Örgütü, hayvanlar üzerine araştırmaların sürdüğünü açıkladı…

10.04.2020-15:57 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-15:31) Kediler Coronavirüsünden Etkileniyor

Bir bilim dergisinde yayımlanan araştırma, kedilerin Coronavirüs ile enfekte olabileceğini ortaya koydu. Dağ gelinciklerinin enfekte olma ihtimalini de ortaya koyan çalışmaya göre, köpekler, tavuklar ve ördeklerin salgına yakalanma ihtimalleri ise çok daha düşüktür.

ENFEKTE OLAN KEDİLERDE BELİRTİLER TESPİT EDİLDİ

Çalışmada kedilerin solunum damlacıkları yoluyla birbirlerine de virüs bulaştırabilecekleri yer almaktadır. Enfekte olan kedilerin ciğerlerinde, burun ve boğazlarında yoğun lezyonlar tespit edildiğini belirten araştırmacılar, kedilerde yapılacak gözlemin insanlarda virüsün yok edilmesi için yardımcı bir rol oynayabileceğini kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada, evcil hayvanların Coronavirüsü pandemisindeki rolünün detaylı olarak araştırıldığı duyuruldu. DSÖ’den epidemiyolog Maria Van Kerkhove, elde ettikleri verilere dayanarak, bulaştırmada noktasında evcil hayvanların bir rolü olmadığını ancak Coronavirüs taşıyan bir insan üzerinden enfekte olabileceklerini açıkladı.

4 YAŞINDAKİ MALEZYA KAPLANI TESPİT EDİLEN İLK VAKA

New York’taki Bronx Hayvanat Bahçesi’ndeki dört yaşındaki Malezya kaplanı Nadia’nın enfekte bir hayvan bakıcısıyla teması sonrası kuru öksürük ve iştahsızlık gibi bazı semptomları gösterdiği gözlemlenmişti. Kaplanın Coronavirüsü testinin pozitif çıktığı da belirtilmişti. New York’taki vakanın, bir insanın hayvana bulaştırdığı tespit edilen ilk vaka olduğu kaydedil.

Coronavirüsün ana kaynağının yarasalar olduğu düşünülmektedir. Şu ana kadar da kedi ve köpekler arasında rastlanan birkaç vakanın dışında evcil hayvanların taşıyıcı olabileceğine yönelik ise henüz güçlü kanıtlar bulunmuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal