Sağlık Çalışanlarının Korunması İçin Entübasyon Kabini De Devreye Girdi

Coronavirüs salgınında özellikle entübasyon işlemi yapan sağlık çalışanlarını korumak için Sivas'ta yapılan laringoskop cihazının ardından, Bursa'da da otomobil firmaları tarafından entübasyon kabini üretildi. Üretilen kabin Bursa Şehir Hastanesinde kullanılmaya başlandı.

10.04.2020-15:23 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-14:45) Sağlık Çalışanlarının Korunması İçin Entübasyon Kabini De Devreye Girdi

Sivas'ta özellikle entübasyon yapan sağlık çalışanlarını Covid-19 virüsünden korumak için üretilen "LarinCOVIDeo" adlı video laringoskop cihazından sonra Bursa'da özel bir otomobil firması ve anestezi uzmanlarının ortaklaşa çalışması ile geliştirilen entübasyon kabini, Türkiye'de ilk kez Bursa Şehir Hastanesinde kullanılmaya başlandı.

Bursa Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Gülbahar Çalışkan, entübasyonun, solunum yolu güvenliğinin bozulması veya bozulma riski oluşması durumunda hastanın havalandırılması için gerçekleştirilen bir işlem olduğunu belirtti.

Bu işlem sırasında sağlık çalışanlarının hasta ile yakın temasta bulunmak zorunda ifade eden Çalışkan, şöyle konuştu:

"İşte tam da bu işlem sırasında kullanılan bu kabin sayesinde koronavirüsün bulaşma riskine karşı personeli koruyor. Entübasyon kabinlerinde hastaya hava yolu desteği sağlanırken, sağlık çalışanlarının ve hastane ortamının bulaşma riski azaltılarak maksimum önlem alınıyor. Bu risk yapay solunum desteği sunulması gereken hastalarda entübasyon dediğimiz solunum yollarına ağızdan bir tüp yerleştirilmesi sırasında daha da artmaktadır."

Çalışkan, işlem sonrasında entübasyon kabinlerinin dezenfekte edilerek tekrar güvenle kullanılabileceğini de aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal