Kedi Nezlesi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Kedilerde çok sık görülen kedi nezlesi nedir, nasıl tedavi edilir sizin için araştırdık. Ölümcül sonuçlara neden olabilecek kedi nezlesi tedavisi nelerdir? Detaylar haberimizde…

06.01.2020-12:19 - (Son Güncelleme: 06.01.2020-12:16)

Kedi nezlesi, kedi dostlarımızın hayatını kaybetmesine yol açabilecek çok sık görülen ve son derece ciddiye alınması gereken bir hastalıktır.

KEDİ NEZLESİ NEDİR NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Kedi nezlesi, FVR ve FHV1 virüslerinin neden olduğu, solunum yolu hastalıklarından bir tanesidir. Tıpkı insanlarda görülen ateş, burun akıntısı, sulanan gözler, tahriş olmuş boğaz gibi belirtilerle ortaya çıkan kedi nezlesinin, iyileşme sürecini hızlandırmak için kedi dostlarımızın veterinere götürülmesi gerekmektedir. Sanılanın aksine üşütme nedeni ile değil virüs nedeniyle ortaya çıkan bu hastalık yavru ve yetişkin kedileri etkileyebilir ve bağışıklık sistemi zayıf, güçsüz yavru kedilerin ölmesine sebep olabilir. Her ne kadar kedi gribinin tıbbi olarak tam bir tedavisi olmasa da, kedi sahibinin evinde kedisine uyguladığı bakım ve tedavi çok önemlidir. Özellikle gözlerde akıntı olması nedeniyle temiz ve ılık havlu ile kompres yapmak mükemmel tedavi yöntemlerinden biri olacaktır. Bunun yanı sıra veterineriniz burun için damla ve mamalara karıştırılacak özel haplar verecektir. Bu sayede iyileşme süreci başlamış olacaktır. Tıkalı bir burun ve ağıza oluşan yaralar, kedinin mamasını yiyememesine yol açabilir. Kediniz tat ve koku duyusunu geçici olarak kaybettiği için tercihen keskin kokulu ve yaş mamalar tercih edilmelidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal