Kedilere Asla Süt Vermeyin! Yoksa...

Kedilerinizi çok seviyorsunuz değil mi? Kedilerin bakımında da hep duyduklarımızı deneyerek süt veriyorsunuz ancak süt kedilere zarar veriyor.

12.12.2019-13:31 - (Son Güncelleme: 12.12.2019-13:18)

Kedilerin bakımında da hep duyduklarımızı deneyerek süt veriyorsunuz ancak süt kedilere zarar veriyor. Kedilere süt vermek neden zararlıdır?

KEDİLERE SÜT VERMEK NEDEN ZARARLI?

Şaşırtıcı değil mi? Bizde alışkanlıktır; sokakta yavru ya da yetişkin bir kedi gördüğümüzde ilk olarak bir kaba süt doldurur veririz. Halbuki bizim minnaklar süt sevmiyor, üstelik süt onlar için zararlı. İnsanın inanası gelmiyor ama öyle. Özellikle son zamanlarda sütün insan için de yararlı olmadığına dair tartışmalar başladı.

Öyle ki, sütün, sadece o sütü veren hayvana yararlı olduğunu ve bizim sindirim sistemimizin bu sütlerle zorlandığını iddia eden uzmanlar mevcut. Katılırsınız ya da katılmazsınız, bilemeyiz. Henüz bu konuda kesin bir araştırma yok elbet. Neyse biz kedilere dönelim. Sütün kedilerin sindirim sistemleri için çok zorlayıcı olduğu bir gerçek. Süt içen kedilerde yoğun ishal ve su kaybı görülebilmekte, eğer tedavi edilmezse sonuç ölüme kadar gidebilmektedir. Eğer o an için verebileceğiniz başka hiçbir gıda yoksa sütü aynı oranda sulandırın ya da laktozsuz süt verin. Bu, patili dostlarımızın sindirim sistemini koruyacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal