Kazakistan'da İlk Coronavirüs Vakaları Saptandı

Kazakistan Sağlık Bakanı Yeljan Birtanov, ülkede ilk yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakalarının görüldüğünü kaydetti.

13.03.2020-14:32 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-14:29) Kazakistan'da İlk Coronavirüs Vakaları Saptandı

Birtanov, düzenlediği basın toplantısında, 3 aydır coronavirüsün ülkeye girmesini engelleme çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, "Buna rağmen Almanya'dan gelen 2 vatandaşımızda bugün vaka tespit edildi. Bu kişiler hastanede karantina altına alındı." şeklinde konuştu.

Söz konusu iki kişinin ülkeye ayrı tarihlerde uçakla geldiğine işaret eden Birtanov, "Virüs saptanan hastalardan biriyle 9 Mart'ta aynı uçakta gelen 73 vatandaşın karantina altına alınmasına ilişkin çalışmalar yapılıyor. Dün gece ikinci hastayı getiren uçaktaki 12 kişi de izole edildi." şeklinde konuştu.

Bakan Birtanov, bugüne dek ülkedeki 15 bin coronavirüs tanı kitinin 5 bininin 3 bin 389 kişi için kullanıldığını, 100 bin tanı kiti için de sipariş verdiklerini söyledi.

Birtanov aynı zamanda, hastanelerde yeterli miktarda yatak ve ilaç olduğunu ifade etti.

Kazakistan vatandaşlarına, coronavirüsün görüldüğü ülkelere yönelik seyahat uyarısında bulunulmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından coronavirüsün küresel salgın (pandemi) ilan edilmesi sonrası, ülkede bilimsel, kültürel ve sportif etkinlikler yasaklanmış, ilk ve ortaöğretim kurumlarında 21 Mart-2 Nisan olan tatilin 16 Mart-5 Nisan'a alınması, üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi kararlaştırılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal