Trump: Çok Geniş Çapta Coronavirüs Testleri Başlayacak

ABD Başkanı Donald Trump, "Değişiklikler hayata geçirilmiştir ve testler yakında çok geniş çapta yapılacak." ifadelerini kullandı.

13.03.2020-14:07 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-02:32) Trump: Çok Geniş Çapta Coronavirüs Testleri Başlayacak

ABD Başkanı Donald Trump, coronavirüse ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Trump, "Değişiklikler hayata geçirildi ve testler yakında çok geniş çapta yapılacak. Tüm bürokratik işlemler kolaylaştır ıldı, harekete hazırız!" dedi.

OBAMA'YI SUÇLADI

Diğer yandan Trump, selefi Barack Obama'ya da tepki gösterdi.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'ni test kiti yokluğundan ötürü sorumlu tutan ABD Başkanı, Obama'nın bununla alakalı yaptığı değişikliklerin işleri daha da karmaşık hale getirdiğini ifade etti.

"GRİP MUAMELESİ YAPIN"

Coronavirüse grip gibi davranılması yönünde açıklamalarda bulunan Trump, olası bir salgın için maske siparişinde bulunduklarını söylemişti. Trump, "Belki de buna ihtiyacımız olmaz. Ama en kötü senaryoya da hazırlanıyoruz." şeklindekonuşmuştu.

ABD'DE CORONAVİRÜS 39 CAN ALDI

Çin'in Vuhan şehrinden yayılan coronavirüs salgını birçok ülkeye bulaşmayı sürdürüyor. ABD'de teyit edilen vaka sayısı 1504 olarak bildirilirken, hayatını kaybedenlerin sayısı da 39 olarak açıklandı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre coronavirüs, 50 eyaletten 46’sına yayıldı.

Diğer yandan Virginia eyaletinde acil durum ilan edilirken, Maryland'de okullarda eğitime iki hafta süre ile ara verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal