ABD'de 39 Kişi Coronavirüsten Hayatını Kaybetti

ABD'li yetkililer tarafından yapılan son açıklamalarda, ülkedeki vaka sayısı 1504, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 39 olarak aktarıldı.

13.03.2020-12:15 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-12:08) ABD'de 39 Kişi Coronavirüsten Hayatını Kaybetti

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını birçok ülkeye bulaşmaya devam ediyor. ABD'de teyit edilen vaka sayısı 1504 olarak açıklanırken, hayatını kaybedenlerin sayısı da 39 olarak açıklandı.  ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre koronavirüs, 50 eyaletten 46’sına yayıldı. Öte yandan Virginia eyaletinde acil durum ilan edilirken, Maryland'de okullarda eğitime iki hafta süre ile ara verildi.

Coronavirüs nedeniyle ülkede eğlence ve spor dünyası da dahil geniş katılımlı birçok program ve etkinlik iptal edildi veya ertelendi. ABD Basketbol Ligi NBA'in dün maçları askıya aldığını açıklamasının ardından bugün de Baseball Ligi yetkilileri mart ayındaki antrenman ve maçları ertelediğini duyurdu.

Basketbol ve baseball ligleri için alınan kararların ardından, Ulusal Hockey Ligi (NHL) ve Ulusal Futbol Ligi (NFL) de iptal edildi. Dünyaca ünlü eğlence merkezleri de coronavirüs salgınından etkilendi. California eyaletindeki Disneyland de kapanan eğlence merkezleri arasında yer aldı. Ayrıca haftaya yapılacak St. Patricks günü kutlamalarının, Boston, Dallas, New Orleans, Pittsburgh ve Savannah gibi bir çok şehirde iptal edildiği açıklandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal