Kayısının Faydaları Nelerdir?

Kayısı, içeriğinde bulunan antioksidanlar, vitaminler ve mineraller sayesinde oldukça faydalı bir meyvedir. Her gün en az 3 ila 4 adet kayısı yemek vücudu pek çok hastalığa karşı korur.

01.07.2021-17:33 - (Son Güncelleme: 20.11.2021-16:51) Kayısının Faydaları Nelerdir?

Kayısı, içeriğinde bulunan antioksidanlar, vitaminler ve mineraller sayesinde oldukça faydalı bir meyvedir. Her gün en az 3 ila 4 adet kayısı yemek vücudu pek çok hastalığa karşı korur.

KAYISININ FAYDALARI NELERDİR?

- Kayısı; içeriğindeki antioksidanlar, posa içeriği, vitamin ve mineraller ile kanserden korunmada oldukça etkili bir meyvedir.

- Posalı bir yiyecek olmasından kaynaklı içerisinde birçok vitamin ve mineral barındıran kayısı potasyum ve C vitamini yönünden oldukça zengindir ve bu yönü ile kalp krizine karşı koruyucu etki sağlar.

- Kayısı içerdiği flavonoid ve diğer antioksidanlar sayesinde kalp sağlığına iyi gelmektedir. Oksidatif stresin artırdığı hastalıkların önlenmesine katkı sağlar.

- Göz sağlığını da güçlendiren kayısı, C, E ve özellikle de A vitamini ile gözleri kuvvetlendirir.

- Baş dönmesi, halsizlik, ağız içinde yara oluşması, cilt solgunluğu ve baş ağrısı gibi durumlarda kayısı, kuru olarak tüketilirse yüksek bir demir takviyesi sağlamaktadır. kayısının faydaları nelerdir

- Kayısının içerisinde yapılan analizler sonucunda potasyum bakımından çok zengin olduğuna dair bilimsel çalışmaların olduğunu belirtildi. Potasyum zenginliği sayesinde tansiyon düşüklüğünü önlemek mümkün.

- Kayısı hem sindirimi kolaylaştırıyor hem de tok tutuyor. İçerisindeki şeker de diğer şekerlere göre fazla zararlı değil ve insülin direncini kırmaya yardımcı oluyor

- Ağız ve diş sağlığı için yararlı bir meyvedir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, diş eti sorunlarının oluşmasını engeller ve ağız içi yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

- Kayısı cildi nemlendirir, korur ve pürüzsüzleştirir. A vitamininin deride yağ bezlerinin aktivitesini baskıladığı kanıtlanmıştır.

- Kayısılar da düşük bir glisemik indekse sahiptirler.

- Çalışmalara göre, kayısılar karaciğer hasarına karşı koruyabilir ve karaciğer yağlanması semptomlarını hafifletebilir.

- Kayısılar ayrıca ateşi tedavi etmede yardımcı olan beta-karoten bakımından zengindir.

- Kayısıda bulunan lifler, uzun süre tok olarak kalmanızı sağlar ve sağlıklı kilo vermenize katkıda bulunur.

- Çalışmalar kayısıların ayrıca menopoz sonrasında kadınlarda kemik kaybını ve hatta kemik metabolizmasını değiştirdiğini göstermektedir.

- Bununla ilgili henüz az sayıda araştırma olmasına rağmen, bazı kaynaklar etkilenen kulağa iki ila üç damla kayısı yağının damlatılmasını acıyı azaltabileceğini göstermektedir.

1 ADET KAYISI KAÇ KALORİDİR?

4 adet kayısı; 68 kcal, 2,5 gram lif, 13,7 gram karbonhidrat, 0,2 gram yağ içerir. Kayısı içerisinde A, C, E vitaminleri ile demir, magnezyum, kalsiyum ve fosfor minerallerini barındırır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal