Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na Ev Sahipliği Yapmak İçin CIA Ajanını Kullandığı İddia Ediliyor!

Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapabilmek adına eski bir CIA Ajanını kullanarak, rakip ülkelerin teklifleri ve karar verici FIFA yetkilileriyle alakalı bilgi topladığı aktarılıyor.

23.11.2021-11:47 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-12:01) Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na Ev Sahipliği Yapmak İçin CIA Ajanını Kullandığı İddia Ediliyor!

Futbol dünyasını sarsan sıcak gelişmeler yaşanıyor. 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi gerek futbol dünyasında gerek dünya kamuoyunda büyük tartışmalara neden olmuştu. Katar'ın ev sahipliğini yapacağı 2022 Dünya Kupası ile alakalı çok sıcak yeni tartışmalar gelmeye devam ediyor. Gelen bilgilere göre Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için eski bir CIA ajanından yardım aldığı gündeme geldi.

KATAR'IN CIA AJANI İLE İŞBİRLİĞİ YAPTIĞI GÜNDEMDE

FIFA yetkilileri 2010 yılındai 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak ülke çalışmaları ve teklifleri incelerken Katar da eski CIA ajanı ile işbirliği yaptığı iddia ediliyor. Yapılan iddialara göre eski CIA ajanı Kevin Cahelker kurduğu Global Risk Advisors şirketi sayesinde FIFA yetkilileri ve adam ülkelerin teklifleri ile ilgili Katar hakkında bilgiler topladı.
AP, eski CIA ajanı Chalker'ın önceki zamanki ortaklarıyla yapılan görüşmelerini, imzalanan sözleşmeler, faturaları ve elektronik posta yazışmalarını incelemesi sonucu önemli bilgiler elde edildi. Bu anlamda Chalker, Katar'ın 2022 Dünya Kupası organizasyonunun alması için çalıştıkdan sonra da futbol dünyasında Körfez ülkesine yönelik eleştiren yakşalanları yakın takibe aldı.

CIA AJANI GAZETECİ GİBİ DAVRANDI

CIA ajanı bu izleme esnasında Chalker'a bağlı çalışan bir gazeteci gibi davranarak rakip takımların teklifleri hakkında bilgi topladığı öğrenildi. Ayrıca hedef ülke yetkililerine yaklaşabilmek için sosyal medya üzerinde çekici kadın fotoğrafı olan hesaplar kullandığı belirtiliyor. Chalker ve Katar için çalışan ajanlar, karar verici olan FIFA yetkililerinden birinin telefon kayıtlarına ulaşmaya çalıştığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.
Chalker'a ait şirket belgelerinde ayrıca Katar'a ülkedeki yabancı işçiler üzerindeki 'hakimiyetin sürmesi' için yardım sözü verdiği aktarılıyor. Yaklaşık 3 milyon nüfusu bulunan körfez ülkesi Katar'ın sadece 300 bin vatandaşı bulunmakta.

FIFA KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMADI

Katar ve FIFA yetkilileri ortaya çıkan iddialar hakkında konuşmadı. Doha'da ofisi bulunan Chalker ise sorulara cevap vermedi ve röportaj teklifini geri çevirdi. Eski CIA ajanı, AP tarafından incelenen iddiara kaynak belgelerin bazılarının sahte olduğu belirtiliyor.
FIFA, yapılan oylama sonucu 2 Aralık 2010'da 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak ülkenin Katar olacağını belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal