Karnında Kese İle Doğan Hiranur Bebek Hayata Tutundu

Manisa’da karnında kese ile doğan Hiranur Bebek 4 saat süren ameliyatın ardından hayata tutundu. Hiranur bebek 4 saat süren zorlu bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

08.09.2021-13:26 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-13:38) Karnında Kese İle Doğan Hiranur Bebek Hayata Tutundu

Manisa’da İbrahim ve Cansel Sağır çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gözlerini açan Hiranur bebeği karın duvarında kese olduğunu gören doktorlar şoke oldu. Hiranur bebek 47 saat süren zorlu ameliyat sonrası hayata tutundu.

KARIN DUVARINDA KESE İLE DOĞAN HİRANUR 4 SAATLİK BİR AMELİYATIN ARDINDAN HAYATA TUTUNDU

Manisa’da karın duvarının ön kısmında kese ile dünyaya gelen ve hayati tehlikesi bulunan Hiranur bebek doktorların durumu hemen fark edip müdahale etmesi sonucunda ameliyata alındı. 4 saat ameliyatta kalan Hiranur bebek sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren ekipten Çocuk Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akgün Oral açıklamasında ‘Çocuk cerrahisi olarak diyafram dediğimiz göğüs boşluğuyla karın boşluğunu ayıran etten zarı onardık. Karın ön duvarındaki kesenin üzerine oturduğu duvar defektini düzelttik. Keseden dışarıya uzanan fazlalıkları aldık. En son karın duvarını olması gereken estetik görünüme sahip olacak şekilde oluşturduk. Son derece nadir görülen, yaşama şansı bulamayan vakaların yaşama şansı bulduğunu gösterdik’ diyerek operasyonu ameliyatta bulunan ekibin koordineli çalışmasıyla yapıldığını aktardı. 

MİNİN HİRANUR’UN ANNESİ: BEBEĞİM ARTIK RAHAT NEFES ALIYOR

Beğenin doğdu günden bu yana nefes almakta güçlük çektiğini belirten anne Cansel Sağır ‘Birçok doktor yaşama şansı düşük dedi. Çok mücadele verdik. İzmir’deki doktorlar ise bize umut oldu. Biz vazgeçtik ama onlar vazgeçmedi. Artık bebeğim rahat nefes alıyor’ diyerek artık bebeğinin diğer bebekler gibi rahatça zaman geçirebildiğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal