Sağlık Bakanı Koca'dan Mu Varyantı Açıklaması

Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs’ün varyantlarından olan Mu varyantının Türkiye’de iki kişide görüldüğünü duyurdu.

07.09.2021-11:55 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-16:44) Sağlık Bakanı Koca'dan Mu Varyantı Açıklaması

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlamak için kamera karşısına geçen Sağlık Bakanı Koca Türkiye’de hızla yayılan Delta varyantının ardında Mu varyantının da 2 kişi de tespit edildiğini açıkladı.

MU VARYANTI İKİ KİŞİDE GÖRÜLDÜ 

 Sağlık Bakanı Koca açıklamalarda bulunarak ‘ Kovid-19'un Delta gibi bir varyantı olan ve birçok ülkede görülen Mu varyantı ülkemizde 2 kişide tespit edilmiştir. Vakaların yüzde 90'ından fazlası, Delta veya Delta Plus. İki doz aşı yapılanların sayısının artmasıyla vakaların giderek düşeceğini düşünüyorum. Genel olarak aşılama oranları giderek artıyor. 100 milyon sayısına herhalde 2-3 gün içinde erişmiş olacağız. Bu anlamda önemli bir sayı. Çift doz ve en az 1 doz aşı olma oranı da giderek yükseldi’ dedi.

KOVİD 19’UN DÜNYADA HIZLA YAYILAN YENİ VARYANTI: MU VARYANTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Mu varyantının ülkede iki kişide tespit edilmesi ile ilgili ayrıca şunları söyledi; ‘ Mu varyantı ile ilgili şu an ilave bir tedbir getirmeyi düşünmüyoruz. Çünkü şu ana kadar 2 vaka dışında Mu varyantı tespit ettiğimiz kişi olmadı’ Sağlık Koca konuşmasına aşılamanın varyantlar üzerinde de etkili olduğunu vurgulayarak son verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal