Vietnam'da Kovid-19 Kurallarını Çiğneyen Kişiye Hapis Şoku

Vietnam’da yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) kapsamında ülke genelinde alınan ve uyulması zorunlu olan kuralları çiğneyen bir kişiye hapis cezası verildi. Bu kararın ise emsal nitelikte olduğu söyleniyor.

07.09.2021-11:08 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-11:08) Vietnam'da Kovid-19 Kurallarını Çiğneyen Kişiye Hapis Şoku

Koronavirüs ‘ün hayatımıza girmesiyle pek çok kuralda beraberinde geldi. Devletler ise salgını seyrini azaltmak için bazı kısıtlayıcı çözümler üretmek zorunda kaldı. Vietnam’da karantinayı ihlal eden bir kişi ise hapis cezasına çarptırıldı.

 KOVİD-19 KURALLARINI ÇİĞNEDİ: 5 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Vietnam hükümeti koronavirüs ’ün seyrini azaltmak için bir dizi önlem aldı. Bunlardan biri de karantina. Vietnam’da karantina kurallarını ihlal ettiği belirtilen 28 yaşındaki Le Van Tri isimli vatandaş 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

VİETNAM’DA SIK SIK KURALLARI ÇİĞNEDİ, 8 KİŞİYE VİRÜS BULAŞTIRDI

Le Van Tri’nin sık sık karantina kurallarını çiğnediğini ve Koronavirüs’e yakalandığı halde kendini izole etmediği için 8 kişiye virüs bulaştırdığı öğrenildi. Bulaştırdığı kişilerden birinin ise hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı.

MAHKEME HASTALIĞI YAYMAK SUÇUNDAN 5 YIL HAPİS CEZASI VERDİ

Vietnam’ın Ca Mau bölgesinde görülen yerel mahkemede hâkim kuralları çiğneyen Tri’ye   "tehlikeli bulaşıcı hastalıkları yaymak" suçundan 5 yıl hapis cezası verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal