Kardeş Ülkedeki Film Festivali Dostluk Mesajlarıyla Başladı

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 5. Türk Filmleri Haftası birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarıyla başladı. Etkinliğe iki taraftan da çok sayıda devlet görevlisi katıldı.

18.10.2021-10:48 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-17:38) Kardeş Ülkedeki Film Festivali Dostluk Mesajlarıyla Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığının çalışmaları ve Türkiye Bişkek Büyükelçiliğinin desteği ile 5. Türk Filmleri Haftası başladı.

Yönetmen Öner Kılıç'ın önderliğinde düzenlenen 5. Türk Filmleri Haftası'nın açılışına Kırgızistan Kültür Bakanı Azamat Camankulov, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alparslan Ceylan, Kırgızistan Sinema Daire Başkanı Muktalı Bektenaliyev, Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Atamşa Dursunov ve konuk film yapımcıları katıldı. Milli marşların okunmasının ardından birlik ve beraberlik mesajı veren Camankulov sözlerine şu şekilde devam etti; "Türkiye halkı ile Kırgız halkları dili, dini, kültürü ve tarihi bir olan kardeş halktır. Türk kardeşlerimizi ata yurdunda selamlıyorum." dedi.

TÜRKİYE SİNEMA SEKTÖRÜNDE İLERLİYOR

Camankulov Türk yapımı dizi ve filmlerin son yıllarda bütün dünyada belli bir seviyenin üstüne çıktığını belirtirken sözlerine şu şekilde devam etti; "Önce dizileri ile şimdi de filmleri ile dünyada kendinden söz ettiren Türkiye'deki film yapımları özellikle konusuyla, oyuncuların tecrübesiyle ve yönetmenlerin üretkenliği ile dünyanın ilgisini çekiyor." dedi.


İKİ ÜLKE YAKIN İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE

Türkiye'nin Kırgızistan Büyükelçisi Doğan, iki ülkenin kültürel yakınlığını vurgulayan bir ortam olduğunu belirtirken ilişkilerin sağlam bir şekilde devam edeceğini aktardı. 

AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu da bu yıl beşincisi düzenlenen Türk Filmleri Haftası'nın iki kardeş ülkeyi birbirine daha da sıkı bağlayacağını söylerken Kültür ve Turizm Bakanına teşekkür etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal