Antalya Altın Portakal Film Festivali Ödülleri Belli Oldu.. İşte Filmler!

Altın Portakal Film Festivali ödülleri belli oluyor. İşte ödül alması muhtemel o filmler..

09.10.2021-13:53 - (Son Güncelleme: 09.10.2021-14:38) Antalya Altın Portakal Film Festivali Ödülleri Belli Oldu.. İşte Filmler!

Bu yıl 58. kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali ödülleri belli oluyor. Tüm filmlerin gösterimi yapıldı ve filmleri takip eden sinema yazarları ve jüriler filmleri izleyip yorumladı. Ulusal ve Uluslararası Yarışma filmlerinin gösterimi dün sona erdi. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda toplam 10 film yarıştı. On film arasında çok beğenilen filmlerin arasında hiç beğenilmeyen ve film yazarları tarafından çok düşük notlar verilen filmler de mevcut.

ALTIN PORTAKAL JÜRİLERİ KİMLERDİR?

 Altın Portakal Film Festivali jüri başkanlığını Tepenin Ardı, Abluka ve Kız Kardeşler gibi yurt dışında ses getirmiş filmlere imza atan, geçtiğimiz sene Blu TV’de Alef’i çeken akademisyen Emin Alper yapıyor. Altın Portakal Film Festivali jüri üyeleri Ahmet Sesigürgil, Ayfer Tunç, Gaye Su Akyol, Hazal Kaya, Muhammet Uzuner ve Senem Tüzen olarak belirlendi.

ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ TARİHİ NEDİR?

Uzun yıllar film sektöründe festival eksikliği çeken Türkiye, 1964 yılında Avni Tolunay öncülüğünde ilk film festivaline kavuştu. Sinema tarihimizin klasikleri arasında bulunan Düğün, Selvi Boylum Al Yazmalım, Maden, Sürü, Aaahh Belinda, Muhsin Bey, Anayurt Oteli, Uzak gibi filmlere ödül veren film festivali, yeni klasikler çıkartmaya devam ediyor. Bu yıl 58.si düzenlenecek olan Altın Portakal Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından destekleniyor.


ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ

Bu yıl 58.si düzenlenecek olan Altın Portakal Film Festivali, verdiği ödüllerle yeni klasikler yaratıyor. En İyi Film, Jüri Özel Ödülü, En İyi İlk Film Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu gibi 16 farklı ödülü Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışan filmlere veriliyor. Belgeselin ayrıca bir Uluslararası Film Yarışması bölümü, bir de Ulusal Belgesel Film Yarışması bölümü bulunuyor. 

ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ÖDÜL ADAYLARI…

Bu yıl 10 film Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında izleyicilere sunuldu. 9 Ekim 20:00’da ödül töreni yapılacak ve ödüller sahiplerini bulacak. Tören, Antalya Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak. Sunuculuğunu Şevval Sam ve Yekta Kopan yapacak. 10 film arasında en büyük sürprizi Ali Tansu Turhan’ın yönetmenliğini yaptığı Diyalog filmi çekti. Bir tanışma hikayesini konu alan film, en iyi film ödülünü alması beklenen filmlerden biri. Seçki arasında en deneyimli yönetmenlerden Tayfun Pirselimoğlu’nun Kerr’i de en iyi senaryo için en büyük aday olarak gözüküyor. En iyi oyuncu ve en iyi yönetmen adaylıkları için Ferit Karahan’ın Okul Tıraşı filminin adı geçiyor. Bembeyaz ve Kafes, izleyiciler tarafından en az beğenilen filmler oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal