Karaismailoğlu'ndan flaş açıklama: Ukrayna'daki ayçiçek yağı yüklü gemileri almamız lazım

Karaismailoğlu, 'Hem Rusya hem Ukrayna ile görüşmelerimiz sürüyor. Ayçiçek yağı demir yüklü gemileri almamız lazım.' ifadelerini kullandı.

15.04.2022-11:53 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-14:38) Karaismailoğlu'ndan flaş açıklama: Ukrayna'daki ayçiçek yağı yüklü gemileri almamız lazım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ukrayna'daki Türk gemilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu açıklamasında: Hem Rusya hem Ukrayna ile görüşmelerimiz sürüyor. Ayçiçek yağı demir yüklü gemileri almamız lazım.' dedi.

Bakan Karaismailoğlu, iftarda gazetecilerin tek tek sorularını cevapladı.


'Çevre ülkelerle iletişim halindeyiz'

Ukrayna'nın Karadeniz sahillerinde bekleyen Türk gemilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, Türk gemilerinin bulunduğu bölgeden çıkarmak için Milli Savunma Bakanlığı'nın da hareket halinde olduğunu belirtti. Öte yandan Bakan Karaismailoğlu açıklamasında: bu durum için çevre ülkelerle de iletişim halindeyiz ifadelerini kullandı.

Karadeniz'de bulunan mayınlara ilişkin de açıklama yapan Karaismailoğlu, 'Mayınlara ilişkin 2 tarafta farklı şeyler söylüyor ama o mayınların bu kadar kısa sürede İstanbul yakınlarına kadar gelmesi mümkün değil çünkü Ukrayna'daki mayınların serbest bırakılması bize garip geliyor. O yüzden sürekli mayın tarama gemileri dolaşıyor. Tabi bu da bir endişe yaratıyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal