Karadeniz'de Gaz Çıkarma Çalışmalarında Kullanılacak Olan 4. Sondaj Gemimiz Yola Çıktı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada sondaj çalışmalarının yeni yılda hız kazanacağını aktardı.

25.11.2021-11:36 - (Son Güncelleme: 25.11.2021-11:58) Karadeniz'de Gaz Çıkarma Çalışmalarında Kullanılacak Olan 4. Sondaj Gemimiz Yola Çıktı!

Son dakika gelen bilgilere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada 4. sondaj gemisinin yolda olduğunu ve 2022 yazında sondaj faaliyetlerine başlayacağını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ankara’da 13. Hidrokarbon Arama-Üretim İstişare Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yeni yılda sondaj gemisi filosuna bir geminin daha ekleneceğini belirten Fatih Dönmez konu ile ilgili şu sözleri söyledi; "2022'nin bahar aylarında dördüncü sondaj gemimiz de ekibe dahil olacak ve haziran, temmuz gibi sondaj faaliyetlerine başlayacak"

DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretiminde kullanılmasının şimdiden 2023 hedeflerini geçtiğini ve bu alana yapılan yatırımların artacağını belirten , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; "Temmuzda Türkali-2 kuyumuzun rezervuar-2 ve rezervuar-3 testlerini başarıyla tamamlamıştık. Karadeniz gazını ilk defa o gün orada yaktık. Bu hafta Türkali-2 kuyumuzun rezervuar-1 testinde günlük 650 bin metreküp gaz akışına ulaştık. Sakarya Gaz Sahası'na ilişkin bütün mühendislik çalışmalarını tamamladık. Yüksek nitelikli boruların siparişlerini verdik. Alanında uzman, yetkinliği üst seviyede olan bir şirketle birlikte yürüteceğiz bu işi. 2022'nin baharında suyun altına boruları yerleştirerek ilk kaynağı yapacağız inşallah. 4. gemimiz çift kule tasarımına, sert deniz şartlarında çalışabilecek kabiliyete sahip. Yüksek basınçlı rezervuarlarda dahi daha emniyetli şekilde çalışıyor. Karadeniz gazında bütün hesabı kitabı 2023'e göre yaptık."

Detaylar geliyor...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal