Fatih Dönmez: Yatırımlar, Türkiye'ye Olan Güvenin Göstergesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin enerji sektörüne son 18 senede hemen hemen 25 milyar euro yatırım yapıldığını dile getirdi.

02.06.2021-17:41 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-17:41) Fatih Dönmez: Yatırımlar, Türkiye'ye Olan Güvenin Göstergesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, video konferans yoluyla katılım sağladığı üçüncü Türk-Alman Enerji Forumu'nda gündem konuları arasında doğal gaz faaliyetleri yer aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, 2019 senesi itibariyle Almanya'nın ülkemizde yaptığı yatırımların 13 milyar doları geçtiğini ifade ederek, hemen hemen yedi bin Alman firmasının, uzun senelerdir Türkiye'de yatırımlarına devam ettiğini dile getirdi.

Yenilenebilir enerjinin oranının yükseltirken, doğal gaza ilişkin altyapı yatırımlarına da hız kazandırdıklarının altını çizen Bakan Fatih Dönmez, beş milyar metreküp düzeyine yükselen yer altı depolama kapasitesini 2023 yılında 11 milyar metreküpe yükseltmek  için faaliyetlerin devam ettiğini belirtti.

''ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ''

Fatih Dönmez, doğal gaz pazarında rekabeti daha ileri düzeye götürmek ve özel sektörün oranını çoğaltmak için mevzuat faaliyetlerini bu sene içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu:

"EPİAŞ bünyesinde 2018'de devreye giren Organize Toptan Doğal Gaz Piyasası'na ilave olarak, dün itibarıyla faaliyetlerine başlayan Vadeli Elektrik Piyasası ve ekim ayında faaliyetlerine başlaması öngörülen Vadeli Doğalgaz Piyasası ile 'milli enerji ve maden' politikamızın öngörülebilir piyasa başlığı çerçevesinde önemli adımlar atıyoruz. Bu vesileyle, Alman yatırımcıları, sadece yenilenebilir sektöründe değil, önemli fırsatlar barındıran doğal gaz piyasamızda da daha aktif olarak yer almaya davet etmek istiyorum"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, gelecek günlerde doğalgaz yatırımlarının giderek artmasını istediklerini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal