Şanlıurfa'da Ölü Balıklar İçin İnceleme Başlatıldı

Şanlıurfa’da Hacıhıdır Barajı Gölünde binlerce balık kıyıya vurdu. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ölüm nedenleri belirsiz balıklar için inceleme başlattı.

25.11.2021-10:45 - (Son Güncelleme: 25.11.2021-11:24) Şanlıurfa'da Ölü Balıklar İçin İnceleme Başlatıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Kargalı Mahallesi yakınlarında sulama amaçlı yapılan Hacıhıdır Baraj Gölü’nde henüz bilinmeyen nedenlerden dolayı ölen balıklar, kıyıya vurdu. Su üzerinde duran binlerce balığı fark eden çevredeki vatandaşlar, yetkililere haber verdi.  

BİNLERCE BALIK KIYIYA VURDU

Şanlıurfa’da Hacıhıdır Barajı Gölünde binlerce balık kıyıya vurdu. Ölüm nedeni henüz belli olmayan balıklar için inceleme başlatıldı. Su üzerinde ölmüş balıkları gören çevredeki vatandaşların ihbar etmesi sonucunda olay yerinde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri geldi.  

OKSİJEN YETERSİZLİĞİ ÖLÜM SEBEBİ OLABİLİR

İhbarın ardından olay yerine gelen Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, binlerce balığın ölüm nedenini öğrenmek adına baraj gölünden su ve ölü balık numuneleri aldı. Vatandaşların tedirginliğine yol açan balık ölümlerinin, baraj gölü içindeki suyun azalması ile birlikte oluşan oksijen yetersizliğinden kaynaklandığı tahmin ediliyor. 


NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Şanlıurfa’da Hacıhıdır Barajı Gölüne gelen Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ölüm nedenleri belirsiz balıklar için kesin sonucun inceleme sonrası belli olacağı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal