Karadeniz’de fırtına alarmı: Dev dalgalar sahil şeridine zarar verdi

Kastamonu’nun Abana ve İnebolu ilçelerinin Karadeniz’e bakan kısmında, saatte 80 kilometreyle esen fırtına sebebiyle dev dalgalar oluştu. Bu nedenle de sahil şeridindeki bazı iş yerleri zarar gördü. İşte detaylar…

26.03.2024-17:35 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-17:35)

Kastamonu’nun Abana ve İnebolu ilçelerinde, fırtına sebebiyle dev dalgalar oluştu. 5 metreye kadar ulaşan dev dalgalar sebebiyle sular, Hacıveli kara yolu üzerindeki duvarı da aşarak yola kadar ilerledi.

Dev dalgalar sahil şeridine zarar verdi

AA’da yer alan habere göre; Abana'nın sahil şeridinde bulunan Açıkspor Tesisleri ve çocuk oyun alanları, son dalgaların taşıdığı kum ve taş yığınlarıyla dolup taştı.

Belediye ekipleri, sahil şeridinde dalgaların sürüklediği malzemelerin temizlenmesi için harekete geçti. İlçe sakinlerinden Mehmet Şenol, Karadeniz'in Abana'ya son yıllarda verdiği zararların bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, "Dalgalar işletmelere ve çarşıya zarar veriyor. Hacıveli tarafında büyük dalgalar yolu etkisi altına aldı. Önceden alınan önlemler yeterli olmadı. Ancak gerekli çalışmalar tamamlandığında Abana, dalgaların etkisinden kurtulabilir, fakat doğayla mücadele zor olacak." dedi.

Karadeniz’de fırtına alarmı: Dev dalgalar sahil şeridine zarar verdi

İnebolu'daki Boyranaltı mevkisinde bulunan İnebolu Belediyesi'ne ait turistik tesisler ve bazı işletmeler de dalgalar nedeniyle su altında kaldı. İnebolu-Cide kara yolundaki İsmetpaşa Caddesi, dalgaların karaya ulaşması sebebiyle iki yönlü trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri, dalgaların taşıdığı taş ve molozları temizlemek için çalışmalarına devam ediyor. İlçedeki rüzgarın hızı da zaman zaman saatte 80 kilometreye kadar ulaştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal