2024 Nisan ayı destek ödemeleri ne zaman yatacak? E - Devlet aile destek ödemeleri sorgulama ekranı

İhtiyaç sahiplerine yönelik her ay düzenli olarak yatırılan aile destek ödemeleri Mart ayı itibariyle tek tek hesaplara yatırıldı. 12 ay boyunca devam eden destek programının Nisan ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı araştırılmaya başlandı. İşte 2024 Nisan ayı aile destek ödemesi tarihi…

26.03.2024-17:27 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-17:27) 2024 Nisan ayı destek ödemeleri ne zaman yatacak? E - Devlet aile destek ödemeleri sorgulama ekranı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olan hanelere düzenli olarak 12 ay boyunca destek ödemeleri yatırılmaya devam ediliyor. Mart ayı destek ödemelere yatırılmışken, vatandaşlar ikinci haftası Ramazan Bayramı’na denk gelecek Nisan ayı aile destek ödemelerinin ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladı. Koşulları karşılayan hanelere sunulan birbirinden farklı sosyal destek yardımlarının Nisan ayı destek ödeme takvimi ise henüz belli değil. 

Nisan ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatırılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan Nisan ayı sosyal destek ödemelerinin henüz ne zaman yatırılacağını yönelik bir tarih söz konusu değil. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamışken, vatandaşların meraklı bekleyişleri sürüyor. 

2024 Nisan ayı destek ödemeleri ne zaman yatacak? E - Devlet aile destek ödemeleri sorgulama ekranı

Aile destek ödemesi alanlar bayram ikramiyelerden yararlanabilecek mi?

Nisan ayı itibariyle birçok vatandaş aile destek ödemesinden faydalanmaya devam ediyor. Özellikle yıl içerisinde emekli vatandaşlara bakanlık tarafından bir çok farklı sosyal destek ödemesi sunulmaya devam ediliyor. Aile destek ödemesi alan emekli vatandaşlar, bayram ikramiyelerinden de faydalanıp faydalanamayacağı konusunu büyük bir merakla araştırırken; beklenen haber duyuruldu… Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aile destek ödemesi alan vatandaşlar bayram ikramiyelerinde faydalanamayacak. 

Aile destek ödemesi kaç TL?

Bakanlık tarafından tek tek hesaplara yatırılan aile destek ödemeleri hanenin gelirine göre değişim gösteriyor. 450 TL ve altı hane geliri olanlara 1.250 TL, 450 TL üstü 911,15 TL altı hane geliri olanlara 1.100 TL, 911,15 TL üzeri 1.372,30 TL altı hane gelirleri olanlara 950 TL, 1.372,30 TL üzeri 5.667,37 TL altı hane geliri olanlara ise 850 TL destek ödemesi sağlanıyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal