Karadeniz’de dev dalgalar gemiyi karaya oturttu: Okullar 1 gün tatil edildi

Karadeniz’de etkili olan sağanak yağış ve fırtına sebebiyle Zonguldak’ta okullara 1 gün ara verildi. Öte yandan bir tatil haberi de Hatay’dan geldi. İşte ayrıntılar…

27.11.2023-10:15 - (Son Güncelleme: 27.11.2023-17:31)

Sağanak yağış ve fırtınanın etkili olduğu Kastamonu’nun Abana’da fırtına sebebiyle sahilde dev dalgalar oluştu. Rüzgarın da etkisiyle 5 metreye ulaşan dalgalar, Şehit Ömer Şenel Balıkçı Barınağı'nın mendirek duvarını aştı. Hacıveli kara yolu üzerindeki duvarı da aşan dalgalar, yolda su birikintisi oluşturdu. Bir kuru yük gemisi karaya oturdu. Zonguldak genelinde ve Hatay'ın İskenderun ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. 

Zonguldak'ta eğitime bir gün ara

İHA’nın haberine göre; Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

Zonguldak Valiliği, kuvvetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklar dolayısıyla il genelinde 27 Kasım günü tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kuvvetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği su baskını, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar dolayısıyla ilimiz genelinde 27 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. İlimiz genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 27 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Karadeniz dev dalgalar

Dalgalar mendirek duvarını aştı

Kastamonu'nun Karadeniz sahilindeki ilçesi Abana'da saatteki hızı yer yer 50 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle denizde 5 metreye ulaşan dalgalar meydana geldi. Dalgalar, Şehit Ömer Şenel Balıkçı Barınağı'nın mendirek duvarını aştı. Hacıveli kara yolu üzerindeki duvarı da aşan dalgalar, yolda su birikintisi oluşturdu. Festival alanı ile Beşevler yolunda da su ve kum birikintileri meydana geldi. Cide ilçesinde de fırtına nedeniyle denizin taşması sonucu yollar su altında kalmış, bazı evleri su basmıştı.

İnebolu'da gemi karaya sürüklendi

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde İnebolu ilçesinde fırtına nedeniyle Kamboçya bayraklı "Vamos" adlı kuru yük gemisi kıyıya sürüklendi. Karaya oturan gemideki 12 kişilik mürettebatın kurtarılması amacıyla sahil güvenlik ve itfaiye ekipleri çalışma başlattı. 

Ekiplerin mürettebattan 3 kişiyi kurtardıkları, diğerleri için de çalışma yürüttükleri öğrenildi. Kurtarılan gemi personelinden biri sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak’ta eğitime 1 gün ara verildi

Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Zonguldak Valiliği, kuvvetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklar dolayısıyla il genelinde 27 Kasım günü tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kuvvetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği su baskını, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar dolayısıyla ilimiz genelinde 27 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. İlimiz genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 27 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Zonguldak Fırtına

Hatay İskenderun'da eğitime ara verildi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek deniz taşkınlarından dolayı okullar 1 gün tatil edildi.Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısının ardından geçtiğimiz gün başlayan yağışlı hava Hatay'da gün içerisinde etkisini hissettirdi. İskenderun ilçesinde akşamsaatlerinde fırtınayla birlikte etkili olan şiddetli yağış caddeleri göle çevirdi. Kuvvetli sağanak yağış ve fırtına sonrası İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fırtına etkisiyle ana cadde ve bulvarlarda meydana gelen deniz taşkınları nedeniyle İskenderun ilçesinde 27.11.2023 Pazartesi günü okullar 1 gün tatil edildi" ifadelerini kullandı.

Zonguldak-Filyos yolu ulaşıma kapatıldı

Zonguldak'ın Filyos Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada deniz suyunun yükselmesi dolayısıyla karayoluna kum, taş ve ve kaya parçalarının ulaştığına dikkat çekildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle, Filyos - Zonguldak yol girişinde bulunan derin deniz deşarj bölgesinde fırtınadan dolayı yükselen dalgaların deniz suyunun kabarmasına neden olduğu, karayoluna deniz suyu ile birlikte kum, taş ve kaya parçalarının ulaşarak tehlike arz ettiği belirtildi. Belediye ve karayolları ekiplerince yolun temizlenmesine rağmen, olumsuz hava koşulları ve fırtınanın karayolunu ulaşıma kapattığı açıklandı. Zonguldak istikametine gidecek olan vatandaşlar ile Zonguldak yönünden gelecek olan vatandaşların alternatif yolları kullanmalarının can ve mal güvenliği bakımından önemli olduğu vurgulandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal