Tüm hazırlıklar tamamlandı: Çalışan emeklilere ödenecek ikramiyenin tarihi netleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada çalışmayan emeklilere ödenen 5 bin TL’nin çalışmayan emekliler ve ÇKS’ye kayıt sistemine kayıtlı çiftçilere de verileceğini duyurmuştu. Söz konusu düzenleme hakkındaki tüm çalışmalar tamamlandı ve tarih ortaya çıktı. İşte ayrıntılar…

27.11.2023-10:02 - (Son Güncelleme: 27.11.2023-17:31)

5 bin TL emekli ikramiyesinin çalışan emeklilere de verilmesi konusunda yapılan çalışmalar tamamlandı. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin TL Cumhuriyet İkramiyesi’nin çalışan emeklilere ve ÇKS kayıt sistemine kayıtlı çiftçilere de verileceğini duyurmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi

Yeni Asır'ın haberine göre, Muhtar, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri de AK Partili yöneticiler ve milletvekillerini telefon yağmuruna tuttu. Çalışan emeklilerin de ikramiye talepleri buna eklenince AK Partili yöneticiler, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taşıdı. Erdoğan, kendisine iletilen bilgiler üzerine Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarıyla görüşülmesini, iki bakanlığın bu konuda bir çalışma yapmasını istedi.

Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye

Çalışan emeklilere müjde

Bu konudaki çalışmalarla ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer emeklilerimizde bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik.

Pazartesi günkü kabine toplantımızda Çalışma ve Maliye Bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibarıyla tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini Meclisimize sunacağız. İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur'lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız" açıklaması yapmıştı.

Yasa hazırlanıyor

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak” dedi.

Söz konusu çalışma, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında gerçekleştirilecek.

Söz konusu çalışma, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında gerçekleştirilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal