Yıldız isimleri dolandırmıştı: Seçil Erzan'ın saklandığı yeri Arda Turan ihbar etti!

Günlerdir Türkiye'nin gündeminde bankacı Seçil Erzan'ın Fatih Terim Fonu adı altında spor camiasını milyonlarca dolar dolandırması olayı yer alıyor. Seçil Erzan'ın sakladığı altınlar banka kasasından çıkarken, Erzan'ın Çorlu'da saklandığı yeri ihbar eden kişinin Erzan'a en çok parayı kaptıran Arda Turan olduğu bilgisi öğrenildi.

27.11.2023-09:53 - (Son Güncelleme: 27.11.2023-17:44) Yıldız isimleri dolandırmıştı: Seçil Erzan'ın saklandığı yeri Arda Turan ihbar etti!

'Fatih Terim Fonu' adı altında spor dünyasının yıldız isimlerini milyonlarca dolar dolandıran bankacı Seçil Erzan olayında yeni ayrıntılar gün yüzüne çıkarken, Erzan'ın dolandırdığı paraların bir kısmını altına çevirip onları da banka kasasında sakladığı ortaya çıktı. Öte yandan Erzan'ın olay patladıktan sonra kaçan Seçil Erzan'ın yerini en çok parasını aldığı isim olan Arda Turan'ın ihbar ettiği bilgisi öğrenildi.

Nereye saklandığını bir tek Arda biliyordu

Bankacı Seçil Erzan verdiği ifadede Arda Turan için “Kendisi bana bu süreçte en insanca davranan kişilerdendir” demişti. Hürriyet'ten Ali Rıza Akbulut'un haberine göre ise fon vurgununa en çok para kaptıran isim olan Arda Turan ayrıca bankacı Seçil Erzan’la çok da yakın arkadaştı. Vurgun ortaya çıkınca sırra kadem basan Seçil Erzan’ın Çorlu’da olduğunun da bir tek Arda farkındaydı.

Seçil Erzan kayıplara karışmıştı

Fon vurgunu ortaya çıkınca Denizbank alarma geçmişte. Banka, 7 Nisan günü hemen teftiş kurulunu Seçil Erzan’ın müdürlük yaptığı Levent’teki şubeye göndermişti. Teftiş kurulu şubede inceleme yaparken Seçil Erzan izinli olduğu için ortalıkta olmadığı öğrenilmişti. Telefonla aranan Erzan'a ulaşılamadı.  Bankanın aradığı saatlerde Seçil Erzan hakkında savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında nöbetçi mahkemeden yurtdışına çıkış yasağı gelmişti.

arda turan seçil erzan

Ertesi gün bankaya yıldız isimlerden ziyaret geldi. “Bu fonla alakalı Seçil Erzan’a hiç para vermedim. Bahsedilen fon ile yakından uzaktan ilgim yok” diyen Fatih Terim ile Arda Turan ve Emre Belözoğlu bankanın genel müdürlük binasına gitti. Banka yetkilileri Seçil Erzan’a ulaşamadıklarını ne olup bittiğini anlamaya çalıştıklarını ifade ediyorlardı.

'Seçil Çorlu'da saklanıyor' ihbarı Arda'dan geldi

Bu üçlü bankadan ayrıldıktan sonra Seçil Erzan, kendisini arayan Arda Turan’ın telefonunu açmış ve Çorlu’daki evinde olduğunu söylemişti. Arda Turan da banka yetkilisini arayarak Seçil Erzan’ın Çorlu’daki evinde olduğunu, sadece bağlı olduğu müdürle görüşeceğini söylediğini iletmişti.

Seçil Erzan'ın o kasasından çıkanlar

Banka müdürü Seçil Erzan soruşturmasında MASAK'ın talebi üzerine memleketi Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de araştırma yapıldı. Araştırmada Erzan'ın Çorlu'da bir banka şubesinde kasası bulunduğu belirlenerek, polis tarafından el konularak açıldı. Kasada, 7 Reşat altın, 5 Ata altın, 2 Ata altın kolye, 1 yüzük ile adının yazılı olduğu kartvizitler bulundu. Kasadaki altınlara el konulduğu bilgisi geldi. Erzan'ın mal varlığına yönelik yapılan çalışmada ise Çorlu'da 1 daire ve 1 iş yeri ile Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde bir bağ yeri olduğu belirlendi.


Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal