Karabük'te Evlenmek İstedi Danimarka’dan Gelip Dolandırıldı

Dolandırıcılık şebekeleri son yıllarda evlenmek isteyenlerin peşini bırakmıyor.Iranlı Ebrahim Pourya'da bu evlilik çetelerinin kurbanı oldu. Mağdur adamın yaşadıkları ve açıklamaları haberimizde.

24.12.2021-12:46 - (Son Güncelleme: 24.12.2021-12:46)

Iranlı Ebrahim Pourya, mülteci bir kadın tarafından evlilik ve iş kurma yalanıyla, 10 bin euro ve 67 bin 500 TL dolandırılmış olduğunu iddia etti ve konu ile ilgili şikayette bulunudu. Karabük'te İran asıllı ve Danimarka vatandaşı olan Ebrahim Pourya, ağustos ayında sosyal medya üzerinden Mahnaz D. ile tanıştı ve zamnanl aralarında bir arkadaşlık gelişti. Arkadaşlıkları ilerleyince Pourya, bir süre sonra Mahnaz D.’nin yaşamakta olduğu Karabük’e geldi.

EVLİLİK VE İŞ VAADİYLE DOLANDIRILDI

Pourya, Mahnaz D. ve oğlu Ramin A.'ya toplam 10 bin euro ve 67 bin 500 TL tutarında bir para verdi. Parayı almış olan kadın kendisine güzellik merkezi açtı ve daha sonra Ebrahim Pourya’yı yanından gönderdi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Mahnaz D. ve oğluna göndermiş olduğu paraların banka dekontlarının çıktısını almış olan Pourya, dolandırılmış olduğunu iddia etti ve polis merkezine giderek konu ile ilgili olarak şikayette bulundu. Pourya ayrıca Valiliğe de dilekçe vererek, yaşamış olduğu durumu ifade etti.

dekont

BANA DANİMARKA'DAKİ EVİMİ SATTIRDI

Evlenmek ve iş kurmak amacı ile Danimarka’dan Karabük’e gelmiş olduğunu söyleyen  Ebrahim Pourya, 'Yaklaşık 1 ay önce buraya geldim. Ağustos ayında sosyal medyadan Karabük’te mülteci olarak ikamet eden Mahnaz D. ile tanıştım' dedi. 'Bana Danimarka’daki evimi sattırdı. Benden evlenmek ve iş kurmak vaadiyle 10 bin euro ve 67 bin 500 TL para istedi, ben de verdim' şeklinde konuştu.

OĞLU BENİ TEHDİT EDİYOR

Açıklamalarına devam eden Ebrahim Pourya 'Sonra beni kovdular. Elimden 15 bin TL’lik laptopumu aldılar. Oğlu Ramin A. beni tehdit ediyor. Para almadığını, bu parayı benim onlara hediye verdiğimi söylüyor' dedi.' Karakola gidip şikayetçi oldum. Valiliğe gittim, Göç İdaresi’ne gittim şikayetçi oldum' şeklinde konuştu.

VERDİĞİM PARAYI İSTİYORUM

Parasını geri almak  istediğini ifade eden Ebrahim Pourya, 'Ben sadece verdiğim parayı almak istiyorum. Burada güzellik merkezi açtılar. Birçok makine aldılar. Bunları benim paramla yaptılar' dedi. 'Ben paramı istiyorum, onlar da bana ‘Sen o parayı bize hediye verdin’ diyorlar. Olur mu böyle bir şey? 10 bin euro, 67 bin 500 TL hediye olur mu?' şeklinde konuştu. Güzellik merkezini işletmekte olan  Ramin A. ise hukuki sürecin devam etmesinden dolayı konuşmak istemediğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal