Karabağ’daki Dehşetin Belgesi Yıkılan Mezar Taşları

1990’lı senelerde işgal ettiği Azerbaycan’da yerleşim alanlarını yıkan Ermeni kuvvetler, Azerbaycanlıların mezarlıklarına da zarar verdi.

23.02.2021-17:12 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-17:12) Karabağ’daki Dehşetin Belgesi Yıkılan Mezar Taşları

Ermeni kuvvetlerin bölgede yaptığı yıkımın boyutu, Azerbaycan ordusunun topraklarını işgal altından kurtarmasının akabinde daha net bir şekilde gözler önüne serdi.

Cebrayıl, Fuzuli, Gubadlı, Zengilan ve Ağdam şehirlerinde bulunan bütün yerleşim birimleri içlerinde bulunan mezarlıklar da içinde olmak üzere talan edilerek yıkılmış halde.

İşgalin ardından kendi topraklarına yenidenkavuşan Azerbaycanlıların ilk gittiği yerlerden biri mezarlıklar oldu. Mezarlıklar zarar verilmiş durumda bulunurken, pek çok insan Azerbaycanlı ise yakınlarının mezarlarını göremedi.

mezarlıklarharaphalde2302021021

İşgal atlından kurtarılan bölgelerde yer alan bütün mezarlıkların yıkık halde olduğunu dile getiren Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, “Sanki ölülerden de intikam almak istemişler. Bu da vandalizmin en iğrenç şekli. Uluslararası kamuoyu Ermenistan'ın yıllardır uyguladığı bu vahşeti görmeli” ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal