Rusya, Karabağ’ı Suriyeleştirmeye Çalışıyor

Haber365/Özel- Rusya’nın Karabağ’a yerleşmesi ile birlikte bölgede sorunlar çıkmaya başladı. Sözde barış gücü olarak Karabağ’a getirilen Rusya, burayı atış topuna çeviriyor.

12.12.2020-14:46 - (Son Güncelleme: 12.12.2020-15:28) Rusya, Karabağ’ı Suriyeleştirmeye Çalışıyor

Haber365-ÖZEL

Rusya’nın Kafkasya’yı kan gölüne çevirme politikası projesi hala devam ediyor. Çarlık Rusya’dan kalma olan bu plan, özellikle Çerkes boylarının yaşadığı Kafkasya’nın doğu ve orta kısmında uygulandı.

Güney Kafkasya’da Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarması ile birlikte, Rusya kanlı kirli planını bu bölgede de hayata sokmaya çalışıyor.

Sözde barış gücü olarak bölgeye gelen Rusya, Karabağ’ı içinden çıkılmaz hale getirecek adımlar atmaya başladı. Azerbaycan’a ait köy ve kasabaları ortadan bölerek halklar arası savaşın fitilini ateşledi.

Rusya’nın bu uygulamalarından dolayı, bazı bölgelerde Ermeni teröristler Azerbaycanlı sivillere silahlı saldırılarda bulundu.

Şu ana kadar şehit ve gazilerin olmadığı saldırılarda aynı şiddette Ermenilere cevap verildi.

Rusya, son olarak bir Türk köyünün ismini değiştirerek Ermenice ''Taghevard'' yaptı. Bununla da yetinmeyen Rusya, köyü ikiye bölerek ortamın daha da gerilmesine sebep oldu.

Kuzey kısmı Ermenilere bırakılan köye Ermeni askerlerin yerleşesini de sağlayan Rusya’ya karşı Azerbaycan’ın tepkisinin ne olacağı merak edilirken, Sahadaki Azerbaycan askerleri derhal köye hareket ederek üs kurdukları öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal